MENIU

Miza ieșirii publice a lui Crin Antonescu. Ce "mutare" uriașă se pregătește - Ar putea dinamita anul electoral 2024

<p>Crin Antonescu</p>

Jocurile facute de partide inaintea anului electoral 2024, cand Romania se va confrunta cu 4 tipuri de alegeri, au fost anlizate de consultatntul politic Miron Mitrea in editia de duminica seara a emisiunii "Culisele Puterii" de la Realitatea PLUS. Miza este una uriasa - candidatul la alegerile prezidentiale, astfel explicandu-se - in opina sa - mutarile pe care le fac partidele zilele acestea, precum si revenirea in prim-planul scenei politice a unor personaje extrem de controversate, cum sunt Victor Ponta sau Crin Antonescu.

"Crin Antonescu e un om foarte asezat. (In 2014 - n.r.) Antonescu a facut socotelile cu echipa lui din care facea parte atunci si Hellvig si a reiesit ca Iohannis poate castiga daca iese din politica. Si a facut bine. Daca Ponta nu rupea USR, acesta castiga alegerile. 

Crin a stat cuminte atatia ani. Acum, odata cu iesirea lui Iohannis din scena, Crin se gandeste ca un politician cu viziune si care a fost mereu discret alaturi de PNL - se gandeste ca e nevoie sa vina cu o noua solutie la presedintia Romaniei. Solutia respectiva e Eduard Hellvig. A iesit (public saptamana trecuta - n.r.) ca sa il faca pe Hellvig presedinte. 

Cred ca in aceasta toamna/iarna vom vedea un PNL condus de Hellvig, iar Crin Antonescu va fi si el in partid.

De partea cealalta, Marcel Ciolacu are de tras cu Ponta. Ponta are si el calitati, dar Antonescu e mai loial decat Ponta", a comentat Miron Mitrea. 

Comentariul lui Mitrea vine in contextul ipotezei pe care o susține fostul lider al PNL, Crin Antonescu. Acesta a firmat recent ca fostul director al Serviciului Român de Informaţii Eduard Hellvig ar putea să îi ia locul lui Klaus Iohannis la Cotroceni. 

Potrivit lui Antonescu, Hellvig este un om inteligent și foarte tânăr care a acumulat o experiență excepțională, și este un om cu niște principii foarte bune.

Reamintim ca Antonescu s-a retras de la şefia PNL în anul 2014 şi a renunţat la candidatura pentru funcţia de preşedinte al României. Acestea au fost preluate apoi de Klaus Iohannis.

Hellvig a demisionat surprinzător de la șefia SRI, dar acesta nu a făcut niciun anunț privitor la intențiile sale.