MENIU

Mitrea reacționează la afirmațiile lui Vasile Dâncu referitoare la conflictul din Ucraina: "Sunt declarațiile belicoase făcute de un ministru cu o putere militară modestă"

Miron Mitrea, consultant politic

Miron Mitrea a comentat, sâmbătă seara, la Realitatea PLUS, afirmația ministrului Apărării, Vasile Dâncu, care a afirmat, referitor la situația din Ucraina, că "Rusia este o amenințare" și că "există planuri pentru toate situațiile". Consultantul politic a spus, astfel, că nu crede în șansa unui război la noi în zonă, dar și că Rusia a fost o putere mondială, dar acum nu mai este, rămânând doar o putere regională. În plus, el a taxat afirmațiile ministrului Dâncu. 

"Declarații belicoase făcute de un ministru cu o putere militară modestă, care se pregătește să cumpere niște tinichele. Rusia este acum o putere regională, care are interese la Marea Neagră. Sunt convins că Rusia nu are inters să ocupe Ucraina. Noi ne băgăm în chestia asta și nu înțeleg ce căutăm acolo. Nu cred într-un război acolo. Să ne băgăm încercând să amenințăm mi se pare o lipsa de profesionalism incredibilă.

România a făcut eforturi majore în anii ‘90-2000 ca să intre în NATO. Am intrat în NATO că să ne asigurăm securitatea. Azi, dacă suntem atacați, intră articolul care obligă toate țările să ne apre. Asta nu înseamnă că putem să îi amenințăm pe ruși că dacă nu fac ordine în Ucraina intrăm noi acolo ...", a spus acesta.

Cât privește faptul că România ar urma să cumpere din Norvegia 32 de avioane de vânătoare F-16, pentru a-și înlocui bătrânele MiG-uri 21, achiziție ce se ridica la 350 de milioane de euro, consultantul politic a spus: "Suntem prea săraci să ne batem joc de banii nostri. Avem experiență cu Mig-urile. Nu era luna și MIG-ul căzut. Am început să le <<plantăm>> pe câmp. Acum ce vrem să facem? Nimic. Avem suficiente avioane ca să asigure patrularea aeriană a României. Suntem prea săraci să cumpărăm marfă la nivelul ăasta, la mâna a doua", a afirmat Miron Mitrea, în emisiunea Culisele puterii, de la Realitatea PLUS.