MENIU

Miting în Piața Constituției pentru Antena 3. 5.000 de oameni au ieşti în stradă

Evacuarea trustului Intact a scos oamenii în stradă. Reprezentanţii Antenelor le-au cerut susţinătorilor săi să se adune, astăzi, în Piaţa Constituţiei în semn de solidaritate, după ce ANAF a trimis un ordin de evacuare către sediile celor două televiziuni, pentru punerea în executare a unei sentinţe penale din 2013, care este una definitivă.    

UPDATE. Mircea Badea a anunţat la ora 18.00 încheierea mitingului, la acea oră mai rămânând în stradă în jur de 2.000 de oameni.

UPDATE 16,00. La această oră, aproximativ 5.000 de oameni, marea majoritate de vârsta a treia, s-au strâns în Piața Constituției, potrivit HotNews.ro.

Chiar și un lider PSD a anunțat, vineri, în cadrul unei postări pe contul său de Facebook, că va participa la mitingul organizat de Antena 3 în Piața Constituției, motivând "că lucrurile au cam luat-o razna în țărișoara noastră".

"Vreau sa-mi anunt toti prietenii ca astazi la ora 15.00 voi participa si eu la mitingul organizat de Antena 3 ! Pentru ca lucrurile au cam luat-o razna in tarisoara noastra. Si pentru ca m-am cam saturat de atata securism si basism la fiecare pas ! Gata, v-am spus ce am pe suflet, va iubesc ", a scris Codrin Ștefănescu pe contul său de Facebook.

Organizarea mitingului a venit la propunerea directorului Antena 3, Mihai Gâdea, care a anunțat, miercuri seară, în emisiunea sa "Sinteza Zilei", că îi invită pe telespectatorii postului să iasă, vineri, în Piața Constituției din Capitală, începând cu ora 15,00 pentru a-i susține.

Pe de altă parte, o contramanifestație la mitingul organizat de Antena 3 este anunțată pentru astăzi, pe Facebook, la ora 19,00, în Piaţa Universităţii. Organizatorii protestului, intitulat "Antena 3 nu e deasupra legii - Liberă exprimare, nu liber la hoție!", cer "evacuarea legală a televiziunilor grupului Antena din clădirile pe care le ocupă fără drept de un și jumătate" și protestează față de modul în care clasa politică a reacționat în acest caz.

Reamintim că inspectorii ANAF au trimis un ordin de evacuare pentru televiziunile Antena 3 şi Antena 1. Astfel, conform actului, cele două sedii trebuie eliberate până la sfârşitul săptămânii. Ordinul a fost trimis luni, 15 februarie, către sediile celor două televiziuni. În comunicatul Finanţelor Publice se arată că notificarea de evacuare s-a făcut pentru punerea în executare a unei sentinţe penale din 2013, sentinţă definitivă.
 
Fondatorul Antenelor, Dan Voiculescu, a fost condamnat la 10 ani de închisoare, în august 2014, în dosarul privatizării Institului de Cercetări Alimentare. În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi fostul director ICA, Gheorghe Mencinicopschi, Corneliu Popa, fostul director al Agenţiei Domeniilor Statului şi fostul ministru al Comunicațiilor Sorin Pantiş. Instanţa a dispus atunci şi confiscarea mai multor imobile, printre care şi sediile celor două televiziuni şi cel al Grivco, pentru recuperarea unui prejudiciu estimat la circa 60 de milioane de euro.

 

 

Sursă fotografie: HotNews.ro

Mai multe articole despre:
PSD miting piaţa constituţiei Antena 3