MENIU

Dezvoltator imobiliar, mită pe metrul pătrat. Ce legătură avea Nicușor Dan cu șpaga din dosar - STENOGRAME BOMBĂ

Nicușor Dan / Foto: Inquam Photos

Realitatea Plus a intrat în posesia stenogramelor din dosarul omului de afaceri din Capitală prins în flagrant cu 70 de mii de euro în pungă. Nicușor Dan apare în conversațiile lui Verziu cu dezvoltatorul imobiliar. Cei doi plănuiau să obțină un aviz pentru o construcție ilegală. Jurnalistul Realitatea Plus, Nicoleta Cuculescu, urmărește subiectul și ne aduce mai multe detalii. 

NICUȘOR DAN APARE ÎN STENOGRAMELE AFACERISTULUI ȘPĂGAR

VERZIU IONUȚ-CEZAR: Deci, mai am încă trei piste prin care pot să ajung la ăsta, asta este una, a doua este un tip de la Ministeruʼ de Interne și încă una cu ăia vechi. Deci, cam așa …

PAVEL CRISTIAN-MARIUS: Eu am depus de altă documentație, că aia mi-a expirat.

PAVEL CRISTIAN-MARIUS: Și azi, la 10, are audiență cu ăia de la Urbanism, că mi-au dat niște căcaturi în certificatuʼ de urbanism, iarăși. …[cuvânt obscen]… mea! L-am… Terenuʼ ăsta e blestemat…

VERZIU IONUȚ-CEZAR: Daʼ tu i-ai amenințat p-ăștia decât pe holuri sau cum i-ai amenințat tu atuncea cu D.N.A.-uʼ sau cu D.I.I.C.O.T.-uʼ?

Drumul banilor: cum a fost prins în flagrant Cezar Verziu, afaceristul din Capitală care a inventat mita pe metru pătrat. Bărbatul plimba o pungă cu 70.000 de euro!

PAVEL CRISTIAN-MARIUS: Daʼ nu i-am amenințat! Mamă! M-ai spart! Tot… Le-am făcut din aia, cerere prealabilă din aia, că îi dau în judecată. Și că le fac plângere penală.

VERZIU IONUȚ-CEZAR: Ei nu au spus nimic acuma. Eu doar… mi-a spus fata asta că: „Bă, e prietena mea bună, lucrează de ani de zile la AERONAUTICĂ, mi-a spus că ăștia de la Avize sau Tehnic – în …[cuvânt obscen]… mea! – sunt super speriați pentru… au dat niște avize d-astea sau autorizații nasoale.” și ac…

PAVEL CRISTIAN-MARIUS: Păi, și!? Problema lor!

VERZIU IONUȚ-CEZAR: Exact! Și acuma – zi! – sunt foarte atenți cu …[neinteligibil]… Zic: „Bă, hai să facă o întâlnire cu ăsta, cu… cu NICOLAE.” și ea mi-a zis, bă, poaʼ să-ți facă o întâlnire cu… cu asta, să vad… să vedem cu… cum îl abordezi pe… să te duci la NICOLAE să vorbești cu el.

PAVEL CRISTIAN-MARIUS: Hm!

PAVEL CRISTIAN-MARIUS: Nu mai am frica de subiectuʼ ăsta. Sincer! Mi-e silă. Merg pe mâna…

VERZIU IONUȚ-CEZAR: Deci, după ce iei autorizația te apuci de construcție?

PAVEL CRISTIAN-MARIUS: Cum?

VERZIU IONUȚ-CEZAR: După ce iei autorizația, te apuci de construcție?

PAVEL CRISTIAN-MARIUS: E! …[cuvânt obscen]…! Mă duc la NICUȘOR după aia.

Sursă: Referatul procurorilor