MENIU

Mită de sute de euro, la serviciul RAR Argeș. UNDE erau ascunși banii

Mită ascunsă în masca de protecție

Un inginer al Registrului Auto Român (RAR) din Argeș a primit 300 de euro ascunși într-o mască de protecție. Acesta trebuia să omologheze o mașină din Marea Britanie care avea mai multe probleme, relatează Realitatea PLUS. 

Din primele informații, tranzacția ar fi fost intermediată de proprietarul unui birou de copiat acte, situat în apropierea RAR Argeș, care ar fi aranjat o întâlnire între proprietarului mașinii aduse din Marea Britanie și un inginer de la RAR ce urma să "închidă ochii" la problemele mașinii în timpul inspecției tehnice a autoturismului. Mașina era înmatriculată în Anglia, însă nu avea farurile omologate, scrie presa locală. 

Denunțul a fost înaintat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș chiar de către proprietarul mașinii. Bărbatul a reclamat oamenilor legii faptul că i-a fost solicitată suma de 300 de euro pentru avizarea verificării tehnice a mașinii.

Proprietarul mașinii ar fi fost nemulțumit de oferta inginerului, care ridicase suma la 300 de euro, de la 200 - inițial, motiv pentru care a decis să facă denunțul.

Culmea este că mita ar fi fost dată prin intermediul unei măști de protecție anti-Covid! Astfel, bărbatul a introdus cele trei bancnote a câte 100 de euro într-o mască de protecție și ar fi mers alături de proprietarul biroului de copiat acte la sediul RAR Argeș. Scena în care s-a dat, practic, mita, este demnă de un film. Bărbatul susține că ar fi intrat în holul instituției, unde s-a întâlnit cu inginerul și i-a oferit masca de protecție, întrebându-l de ce nu poartă una. 

În timpul perchezițiilor, polițiștii au descoperit o bancnotă de 100 de euro asupra inginerului de la serviciul RAR Argeș. O anchetă este în curs de desfășurare.