MENIU

MIT testează ideea de centrale nucleare plutitoare

Sunt sigur că tsunami-ul și cutremurul din Japonia din 2011 sunt destul prezente în mintea multora dintre noi, în special când centrala nucleară Fukushima Daiichi a fost în centrul dezastrului.

MIT are o serie de concepte pentru a preveni efectele produse de calamitățile naturale, mai ales pentru centralele nucleare.

Compania lucrează împreună cu Universitatea din Wisconsin și Chicago Bridge and Iron pentru a dezvolta un concept de centrală nucleară izolată, pe apă. Ideea de centrale nucleare plutitoare este similară platformelor de petrol folosite în prezent, care sunt construite pe platforme mobile, pentru a putea fi mutate în funcție de zona în care forează după aurul negru.

Acest tip de construcție ar putea fi semnificativ mai sigur decât cele construite pe pământ, în primul rând pentru că, în cazul unei catastrofe, apa ar împiedica dispersia extinsă a materialului radioactiv. În al doilea rând, tot apa care înconjoară platforma ar putea fi folosită cu succes pentru răcirea reactoarelor în timpul funcționării acestora, chiar mai bine decât se poate face acest lucru în prezent. citeste mai mult pe playtech.ro.

Mai multe articole despre:
MIT idee testeaza centrale nucleare plutitoare