MENIU

Miros înțepător într-o biserică din Timișoara: aproximativ 100 de persoane, autoevacuate! Incendiu la o mănăstire din Bistrița - misiune extremă a pompierilor

Intervenție Timișoara/ Captură video

A fost alertă la biserica Baptistă din Timișoara, din cauza unui miros înțepător, care provoacă tuse. A fost activat Planul Roșu de intervenție, iar aproximativ 100 de enoriași au fost evacuați din lăcașul de cult. Credincioșii s-au speriat și au ieșit în stradă. La Neamț, un incendiu violent izbucnit în curtea unei mănăstiri a fost stins abia după 18 ore. Intervenția a fost una extremă pentru că au ars peste 100 de tone de furaje. 

Alarma s-a dat la scurt timp după ce a început slujba la o biserică baptistă din Timișoara. Aproape 100 de enoriași din incinta lăcașului de cult s-au înecat cu un miros înțepător, iar preoții le-au cerut evacuarea.

Din fericire, nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale, iar intervenția salvatorilor a fost promptă și incendiul nu s-a împrăștiat. Zeci de pompieri au intervenit, iar timișorenii au fost avertizați printr-un mesaj RO-Alert.

Oamenii legii au deschis un dosar penal pentru a stabili cauzele exacte ale apariției mirosului.

În județul Neamț, un incendiu care a cuprins o anexă a Mănăstirii Bistrița a fost stins abia după 18 ore. Misiunea a fost una extremă pentru pompieri pentru că flăcările au fost alimentate de o sută de tone de furaje care s-au făcut scrum.

Flăcările puteau ajunge și la pădurea din apropiere, iar alimentarea cu apă a fost foarte dificilă din cauza zonei greu accesibiile.