MENIU

Miron Mitrea trage un semnal de alarmă după prăbușirea podului de la Luțca

Miron Mitrea

Miron Mitrea a reacționat, duminică seara, la Realitatea PLUS, după ce podul de la Luțca s-a prăbușit. Nici după trei zile de la incident, nu există nicio explicaţie oficială privind cauzele prăbușirii podului. Se fac însă anchete peste anchete. 

Întrebat ce te poate determina să nu ții cont de ceea ce îți spune un expert, Miron Mitrea a răspuns: „Inconștiența, faptul că ajungi în niște funcții pentru care nu ești pregătit. Primul lucru pe care trebuie să îl știe un om care conduce o activitate cu riscuri este că este responsabil, încât să-și asume anumite responsabilități”

„Cunosc situații asemănătoare. Nu am ajuns bine la Minister și a venit un expert și ne-a arătat că pe DN1 s-a reabilitat un pod la intrarea într-o localitate foarte cunoscută, fără să se umble la pile, deci fără stâlpii de sprijin, fără să fie reabilitate pilele. El având aceeași situație, scriind la începerea lucrării că este nevoie de lucrat și la structura de rezistență a podului (...) Am reușit să introducem podul în a doua reparație, pentru că e complicat să ai două reparații una după alta, să reparăm pilele. Nu știu cum îl cheamă pe vinovatul care a lucrat acolo, dar eu cred că a avut un constructor care lucrează la Drumuri și Poduri, spunând că n-a lucrat, n-a atins în 99% din structura de rezistență la prima modernizare”, a precizat Miron Mitrea la Realitatea PLUS.

Amintim că podul de la Luțca s-a prăbușit pe data de 9 iunie. La momentul prăbușirii, pe pod se aflau un camion și o dubiță. Conform ISU Neamț, șoferul camionului (răsturnat după cum se vede în imagini) a fost rănit. Purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ, locotenentul Irina Popa, a declarat că şoferul autocamionului a fost rănit, fiind scos din autovehicul de martori.

Nici după trei zile de la incident, nu există nicio explicaţie oficială privind cauzele prăbușirii podului de la Luţca. Se fac însă anchete peste anchete. Geniștii militari au ajuns la ruinele podului surpat din județul Neamț și fac evaluări pentru a găsi o soluție temporară de traversare a râului Siret. Autoritățile se gândesc să dinamiteze ce a mai rămas din el. În paralel, salvatorii încearcă să scoată de sub ruine, mai multe oi prinse sub dărâmături. 
 
Mai multe articole despre:
Miron Mitrea pod prabusit letca