MENIU

Miron Mitrea a comentat cele mai noi sondaje din România - Ce partide stau cel mai bine

Miron Mitrea

Miron Mitrea a comentat la Realitatea PLUS în cadrul emisiunii Culisele Puterii cele mai noi sondaje date publicității. Consultantul politic nu a ratat nici celelalte subiecte ale momentului: negocierile pentru rotativă și greva din educație.

Miron Mitrea a comentat la Realitatea PLUS cel mai nou sondaj de opinie dat publicității, conform căruia PSD este la 31%, PNL la 20%, AUR 17% și USR 11%.

"Actualele date din sondaje arată bine pentru PSD, arată bine și pentru PNL dar și pentru AUR, pentru restul nu mai arată bine".

Consultantul a explicat faptul că sondajele nu au o mare importanță în privința negocierilor care se poartă acum pentru rotativa guvernamentală:

"Știu că nu se negociază pe baza sondajelor, ci pe baza numărului de parlamentari pe care îi au acum. Nu cred că au amânat rotativă din cauza unor dispute pentru că s-au cam înțeles până la urmă. S-a amânat din cauza acestei greve foarte lungi a cadrelor didactice.

Există puncte de vedere diferite, am citit foarte multe. Marcel Ciolacu în ochii populației poate a câștigat în ochii populației dar la PSD nu e bucurie mare. Dacă e partid de structura cum e PSD-ul, mulțumirea bazei e foarte importantă. Dacă nu îți mulțumești propria baza s-ar putea să fi degeaba la televizor.

Structura era pregătită. Au foarte mulți primari, organizațîi și acolo există un interes major să îți poți face proiectele. Toți au nevoie de proiecte că să își poată asigura mandatele acolo jos, sunt mii de primari, mii de consilieri locali, nu sunt fericiți de această amânare. Ciolacu nu a vrut să își ia acest scandal în brațe", a explicat Mitrea.

Miron Mitrea a vorbit și pe marginea subiectului momentului: greva din învățământ care a blocat întreaga țară:

"Mă uit la negocierile astea: nu mai există nimeni care știe să negocieze? Au reușit să îi zăpăcească pe toți. Le-a creat sindicaliștilor senzația că pot obține foarte mult. Chiar dacă în ultimii 20 de ani nu au mai fost greve, liderii de sindicate au învățat negocieri. Mă uit la cele 2 sindicate ale profesorilor: i-au prins pe politicieni în off-side rău, ei știu să negocieze", a încheiat Mitrea.

Mai multe articole despre:
Miron Mitrea