MENIU

Mirela Furtună, avere uriașă pe lângă baronul PSD de Tulcea - Profitul firmei controversatei deputate

Mirela Furtună, avere uriașă pe lângă baronul PSD de Tulcea - Profitul firmei controversatei deputate

Mii de euro au fost făcuți de parlamentarul Mirela Furtună, în doar 6 ani și jumătate în scaunul de ales din Palatul Parlamentului. Mirela Furtună a cunoscut ascensiunea în anul 2009 când a ajuns consiliera președintelui Consiliului Județean Tulcea Horia Teodorescu. De atunci, toată cariera acesteia se învârte în jurul baronului. După doar un an în funcția de consilier parlamentar, aceasta ajunge expert parlamentar la Grupul PSD din Camera Deputaților, de unde a primit salariu până în 2016. Între 2014 și 2016, apropiata lui Teodorescu a fost expert de comunicare la Asociația pentru Dezvoltare Intercomunitară Delta Dunării, de unde a încasat un salariu de peste 4 mii de lei lunar, în paralel cu salariul de 2.600 de lei de la Camera Deputaților.

În anul 2016, Mirela Furtună avea două terenuri intravilane în București și Tulcea, un apartament de 119 metri pătrați în Capitală și o casă în Tulcea de 191 de metri pătrați, dar și o mașină de lux. Toate aceste bunuri au fost cumpărate după anul 2009, iar în declarațiile de avere nu apare nimic moștenit de la cineva. 

În 2015, Mirela Furtună a fost găsită incompatibilă de Agenția Națională de Integritate, după ce firma ei încheiase un contract de peste 70 de mii de lei cu consiliul județean, unde era angajată. Ancheta inspectorilor ANI nu s-a finalizat nici până astăzi, iar un raport de evaluare nu a fost trimis niciodată instanțelor de judecată.

Aceasta putea să nu candidează în anul 2016, pentru că starea de incompatibilitate ar fi putut să îi aducă interdicția de a fi ales pentru 3 ani. Chiar dacă a existat ceastă suspiciune, Mirela Furtună a ajuns deputat în anul 2016 din partea PSD Tulcea.

Aceasta a reușit să strângă o avere impresionantă în cele două mandate. Apropiata lui Teodorescu a scris în cea mai nouă declarație de avere că deține cinci terenuri, două apartamente, o casă, două clădiri din categoria „alte categorii de bunuri imobile“. Furtună are deschise 5 conturi în lei care însumează 1.483.000 de lei și un cont în euro în care sunt depozitați 37.940 de euro.

Din 2013, Mirela Furtună are un copil. În declarația de avere din 2020, la rubrica în care a trecut alocația, aceasta notează, pentru prima dată, și numele copilului: Teodorescu. Șeful Consiliului Județean Tulcea o caracteriza pe consiliera sa ca fiind „mama copilului meu”.

Din punct de vedere al CV-ului, la prima vedere este unul bun. Asta până când începi să-l citești cu atenție. S-a apucat de studii universitare abia la 23 de ani. Începe, în 2003, Științe Politice la Universitatea Ovidius din Constanța. Înainte s-o termine, se apucă, în 2005, și de limbi străine (engleză – spaniolă), la aceeași universitate. Științele politice le termină abia în 2007, iar un an mai târziu, în 2008, termină și a doua facultate. Deputata a făcut mai multe studii în zona administrației publice, iar ultimul absolvit a fost la Colegiul Național de Apărare în anul 2017.

Din punct de vedere al activității parlamentare, în mandatul pe care îl exercită acum, Mirela Furtună a vorbit în plen doar 6 minute și 5 secunde, unde a semnat 53 de inițiative legislative dintre care doar 17 au fost și promulgate de președintele Klaus Iohannis. Astfel, femeia în vârstă de 43 de ani și-a îndeplinit visul de a ajunge parlamentar în Casa Poporului.

Mai multe articole despre:
mirela furtuna deputat avere baron tulcea