MENIU

Mircea Geoană: Putin are o retorică nucleară periculoasă

Mircea Geoana

Șeful Armatei Române, fostul comandant al Armatei Americane în Europa, generali-cheie și cercetători NATO s-au întâlnit în Capitală să vorbească despre pericolul pentru România în cazul războiului din Ucraina. La reuniune au participat aproximativ 60 de specialiști cu expertiză recunoscută în domeniul securității din țară și din străinătate. Cu un conflict la graniță, România este considerată un punct cheie în acest război. 

Zeci de specialiști au analizat problemele cu care se confruntă Ucraina după invazia Rusiei, dar și cum influențează întreaga lume.

România are un rol crucial în contextul războiului de la graniță. Este opinia generalului american în retragere, Ben Hodges, care a vorbit în exclusivitate pentru Realitatea Plus despre posibilitatea negocierilor de pace dintre Rusia și Ucraina. De asemenea, el a punctat că rușii au fugit rușinos din Herson și nu au planuri de a reveni acolo.

Armata ucraineană a fost lăudată și de al doilea om din NATO, Mircea Geoană.

"Retragerea parţială a Rusiei din Herson arată curajul deosebit al forţelor armate ucrainene şi ne arată cât de important este să continuăm să susţinem Ucraina. Preşedintele Putin reacţionează la înfrângerile pe care le primește pe câmpul de luptă, cu mai multe atacuri asupra oraşelor ucrainene, asupra civililor, asupra infrastructurii civile şi cu o retorică periculoasă legată de forţele nucleare."

Mai multe articole despre:
mircea geoana vladimir putin