MENIU

MIRCEA BĂSESCU, scrisoare către un magistrat. Cum a vrut să înlăture suspiciunile în cazul BERCEA

<p>MIRCEA BĂSESCU</p>

Mircea Băsescu i-a scris unui magistrat despre vizitele primite din partea membrilor familiei Anghel. Destinatarul a fost consilierul procurorului-şef al DNA. E-mailul a fost redirecţionat către Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Fratele preşedintelui i-a scris Danei Tiţian, la acea vreme consilier al procurorului general, Laura Codruţa Kovesi, pe adresa găsită pe site-ul Parchetului General. Mircea Băsescu a povestit în e-mail despre vizitele familiei Anghel.

„Subsemnatul, Băsescu Mircea, domiciliat în Constanţa, vă aduc la cunoştinţă următoarele: în ziua de luni, 28 Februarie 2011, în jurul orei 20.30, când am ajuns acasă, mă aşteptau soţia d-lui Anghel Sandu (Bercea Mondialul) şi fiica sa. Mi-au făcut impresia a două femei foarte îngrijorate de soarta soţului, respectiv tatălui lor. Doreau ca eu să le ajut în cazul soţului/tatălui. Le-am explicat că o eu nu pot să fac nimic şi să aibă încredere că justiţia îşi va face corect datoria. După aceasta au plecat de la mine spre Slatina. Astăzi, 02 martie 2011, în jurul orei 04.45, am fost trezit din somn de aceleaşi musafire ca în seara precedentă. Părea că nici nu ştiau că astăzi domnul Anghel Sandu urma să aibă proces, dar doreau ca acesta să fie eliberat şi credeau că eu pot rezolva această problemă", se arată în scrisoarea citată de Ziua de Constanţa.

Mircea Băsescu susţine în cele scrise că a încercat să le explice membrilor familiei Anghel că nu poate interveni pentru ca Bercea Mondial să fie eliberat.

"Le-am explicat din nou că eu nu pot să fac nimic şi să aibă încredere în justiţie. După aproximativ 15 minute de discuţii, au plecat din nou spre Slatina. Am ţinut să vă aduc aceste lucruri la cunoştinţă întrucât există posibilitatea ca aceste vizite să se repete şi nu vreau să se creeze impresia sau să se speculeze că aş putea încerca să influenţez în vreun fel luarea unei hotărâri corecte de către completul de judecată de la Slatina. Vă doresc o seară plăcută", se mai arăta în scrisoare.

Fratele preşedintelui a fost arestat preventiv pentru trafic de influenţă. El este acuzat că ar fi luat mită 250.000 de euro pentru a-l scăpa de pedeapsă pe Bercea Mondial.