MENIU

Mircea Badea, reacție șocantă după victoria lui Kovesi în Parlamentul UE

Mircea Badea

Mircea Badea a reacționat imediat după ce a fost anunțat votul din Comisia LIBE, aducând victoria de etapă a Laurei Kovesi.

La câteva minute după votul din Comisia LIBE, Mircea Badea a avut o reacție pe cât de șocantă, pe atât de specifică pe Facebook.

”Buahahahaha! Super! Sunt fan! Așa da. Va fi bairam! :)” – a scris Mircea Badea, citat de Sputnik, portalul de propagandă al Rusiei.

Și marți seară, după audieri, Mircea Badea a șocat: ”Sunt foarte încântat de cum au decurs lucrurile la audieri”, a declarat realizatorul Antena 3, explicând:

”N-am auzit întrebări mai tâmpe de multă vreme, decât acelea de astăzi”, a spus Mircea Badea. ”Bine că s-au lămurit europenii ieri cu privire la procedură. Chiar n-am văzut întrebări mai imbecile. Mi-a plăcut mult”.

O observație a făcut referire la relația cu CIA – a Laurei Kovesi și a României.

”Aia cu CIA a fost daună totală”, a spus Mircea Badea, concluzionând ”În comisia asta au zis că în România există închisori CIA”.

Laura Codruța Kovesi a obținut cele mai multe voturi în Comisia LIBE: 26, în urma unui vot dat miercuri. Marți seară, Kovesi primise cele mai multe voturi și în Comisia pentru control bugetar (CONT), după audierile din Parlamentul European pentru șefia Parchetului European.

Ce urmează?

După aceste două voturi separate din comisii, Kovesi va fi propusă votului plenului Parlamentului European, care va lua decizia prin majoritate absolută.

Decizia privind-o pe Laura Codruța Kovesi va face apoi obiectul negocierilor dintre Parlamentul European și Consiliul UE.

COREPER - care îi reunește pe reprezentanții permanenți ai statelor membre - a dat un vot deja, în 20 februarie. La momentul respectiv, candidatul francez a primit 50 de puncte, iar Kovesi și candidatul german, câte 29, în condițiile în care Kovesi nu s-a bucurat de sprijinul Guvernului României.

Votul din COREPER poate fi, cel puțin teoretic, întors.

Mai multe articole despre:
Laura Codruţa Kovesi Mircea Badea