MENIU

Miracolul din grădina de zarzavat

Pătrunjelul este folosit ca aliment, încât ideea că ar putea fi şi medicament ni se pare mai mult o figură de stil.

Puţine medicamente din lume se pot com­para ca efi­cienţă cu această legumă, care, corect preparată şi adminis­tra­tă, are o acţiune terapeutică intensă. Atât de in­ten­să, încât laboratoa­rele unor universităţi şi firme farma­ceutice presti­gioase din lume l-au luat în studiu, pentru a-i afla tai­nele. Iar ceea ce s-a descoperit despre el merită toată atenţia. De aceea, îl vom scoate din supă şi-l vom pune acolo unde-i e lo­cul: între miracolele na­turii, care cresc până şi în grădina cu zar­zavat.

Ce folosim de la pătrunjel

Totul! Rădăcina este un excelent reminerali­zant, stimu­lent al rinichilor, drenor al ficatului şi antiviral. Frunzele şi tulpinile neutralizează şi ajută la eliminarea toxinelor din or­ga­nism, împrospă­tează respiraţia, dizolvă şi ajută la elimi­na­rea pie­trelor la rinichi şi la ficat. Fructele (seminţele) de pă­trunjel sunt un puternic tonic digestiv, stimulează puternic glan­dele sexuale şi au efecte afrodiziace uimitor de puternice, com­bat alcoolismul. Iată, în continuare, câteva preparate din pătrunjel.

Sucul de frunze

Pentru a obţine sucul de pătrunjel verde se mixează o mână de frunze proaspete, la care s-au adăugat patru linguri de apă, după care se lasă ju­mătate de oră la macerat, apoi se filtrează. Licoarea obţinută este bine să se consume imediat sau să fie păstrată la frigider, dar nu mai mult de 4 ore. Sucul proaspăt obţinut din frunze de pătrunjel este un puternic me­dicament, care de obicei nu se adminis­trează singur, ci diluat în puţin suc de rădăcină de morcov. De regulă, se iau de 4 ori pe zi, câte 4-6 linguri de suc de frunze de pătrunjel, diluate în câte un sfert de pahar de suc de morcov.

Sursa 

Mai multe articole despre:
pătrunjel beneficii pătrunjel