MENIU

Miracol! O româncă diagnosticată cu cancer de col uterin a născut o fetiţă sănătoasă

Miracol! O româncă diagnosticată cu cancer de col uterin a născut o fetiţă sănătoasă

Medicină românească a mai bifat o premieră, după ce o femeie gravidă şi bolnavă de cancer a decis să treacă peste toate recomandările specialiştilor şi să dea o şansă vieţii. Diana Român este prima româncă diagnosticată cu cancer de col uterin care a născut un copil perfect sănătos. Este al doilea caz din lume de acest gen.

Femeia a adus pe lume o fetiţă, după ce un singur medic din Bucureşti i-a dat o şansă uriaşă. I-a scos tumoarea şi a ajutat-o să se bucure de un prunc sănătos, care se va numi Efremia Andra. "Mă simt foarte fericită. Mi-am dorit dintotdeauna să fiu mama şi în sfârşit... E foarte frumoasă, de abia aştept să o ţin în braţe. Am auzit-o cum plângea, am început să plâng şi eu. Ne-am rugat foarte mult la Sf Efremie şi o să se numească Efremia", a declarat Diana Român, potrivit bzi.ro.

Tânăra a aflat că este bolnavă la scurt timp după ce a rămas însărcinată, în timp ce îşi făcea setul de analize pentru sarcina. În cazul ei, cancerul era în stadiu incipient şi deşi mulţi medici i-au recomandat să renunţe la copil, ea a preferat să îşi asume anumite riscuri şi să ducă sarcina până la capăt.

În mod normal, în cazul unei femei cu un cancer de col uterin se recomandă eliminarea completă a aparatul reproducător, ceea ce face că persoană respectivă să nu mai poată avea copii.

Medicul Petre Bratila i-a dat însă o şansă, pe care a mai avut-o, potrivit acestuia, o singură pacienta din întreagă lume, în Japonia. I-a extirpat tumoarea fără să atingă fătul. "Ea a pus mai presus această sarcina, având în vedere că încerca de foarte mult timp să rămână gravidă şi a riscat într-un fel", a declarat conf.univ.dr. Petre Bratila.

Mai multe articole despre:
mamă cancer col uterin