MENIU

Miodezopsiile anunţă probleme grave de vedere

Liniile, umbrele sau petele apărute în câmpul vizual pot fi semn al unei afecţiuni oculare. Aceste tulburări de vedere se numesc miodezopsii!

Chiar dacă nu impun probleme majore, midezopsiile trebuie analizate de un medic. Acesta este singurul în măsură să decopere cauza lor şi să prescrie un tatament. Dacă afecţiunea devine severă, medicul poate recomanda intervenţia chirurgicală.

Unii pacienţi se plâng că văd musculiţe, puncte negre, pânze de păianjen, fum sau fulgere, fără o cauză serioasă. Deşi specifice vârstei a doua, aceste imagini pot apărea chiar din tinereţe.

Miodezopsiile sunt, de cele mai multe ori, inofensive dar pot anunţa şi probleme grave ale vederii precum ruptura de retină. Miodezopsiile pot fi efectul tensiunii arteriale mari, a unor afecţiuni ale coloanei vertebrale cervicale sau a unor infecţii. Examenul oftalmologic este deci, obligatoriu!

Atenţie! Miodezopsiile apar mai ales la persoanele stresate, la cele cu alergii alimentare şi la persoanele care abuzează de tutun!

Mai multe articole despre:
fresh refresh Miodezopsiile