MENIU

MINUNEA de la Sfânta Treime Bic, mănăstirea ctitorită sub semnul învățămintelor lui ARSENIE BOCA

MINUNEA de la Sfânta Treime Bic, mănăstirea ctitorită sub semnul învățămintelor lui ARSENIE BOCA

Ridicată într-o frumoasă poiană cu stejari din localitatea Bic, prin strădania Maicii Starețe Marina, discipolă a părintelui Arsenie Boca, Mănăstirea Sfânta Treime este astăzi, la mai puțin de două decenii de la edificarea ei, loc de pelerinaj pentru tot mai mulți români care vor să audă învățămintele celui supranumit "Sfântul Ardealului" chiar din gura celei ce l-a cunoscut personal.

Istoria complexului monahal situat la cinci kilometri de Șimleul Silvaniei începe în 1994, an în care măicuța Marina vine de la Prislop la Bic, cu gândul de înființa o mănăstire în mica localitate din Sălaj. Începuturile au fost dificile, în condițiile în care în sat nu exista la vremea respectivă mai nimic, iar prima "avere" a viitoarei mănăstiri a fost școala veche din sat.

"Mănăstirea Sfânta Treime Bic are o istorie lungă, deși e de puțină vreme. Spun asta deoarece tot ce e aici s-a făcut cu multă jertfă. Am început în 1994. Atunci, la dorința creștinilor de aici, a preoților de aici din zonă, Episcopul Oradiei de atunci, Prea Sfințitul Ioan, fiind eu la Prislop, m-a invitat să ajung aici. Aici în sat, în Bic, pe vremea aceea nu era nici drum, nici curent, nici telefon, nici nimic. Pentru că nu am avut unde să stau, preoții din zonă mi-au propus să locuiesc în fosta școală a satului, ce nu avea nici uși, nici ferestre, nici acoperiș și nici tavane. Era ca după bombardament. Însă prin ajutorul primăriei, a Consiliului Județean și Inspectoratului Școlar am primit această școală, pe care am reparat-o și pe urmă am sta în ea. Asta a fost în 1994, dar încă nu aveam locul de mănăstire și până în 1995 am luptat pentru a găsi un loc", precizează Maica Stareță Marina.

Citeşte continuarea pe AGERPRES.