MENIU

Minune de Anul Nou. Alexia, fata cu mâinile reatașate de medici, a ajuns acasă în uralele prietenilor și rudelor - VIDEO

Alexia, fata căreia i-au fost amputate brațele după un cumplit accident de autocar de la Paşcani, a petrecut Anul Nou alături de familie. Aproape nevenindu-le să creadă că ceea ce părea să fie o tragedie fără margini s-a transformat într-un miracol, părinții, frații și bunicii au primit-o cu ochii în lacrimi și s-au bucurat alături de ea.

“Am o stare de liniște. Mult mai bine decât a fost la spital. Dar și acolo a fost plăcut. Atmosfera a fost făcută frumos cu ajutorul doctorilor. Mă simt fericită. Este foarte plăcut. Mă emoționez să-i văd pe toți. Am simțit bucurie când am venit acasă”, a spus emoționată Alexia,, potrivit Monitorul de Boroșani.

Părinții, fratele și bunicii Alexiei, au așteptat-o cu emoție acasă pentru a petrece sărbătorile.

„Eu cu Alexia de fiecare dată am fost Fericiți. Și pe drum și la spital. Tata se mai emoționa. Am așteptat momentul ăsta”, a declarat Eric, fratele Alexiei.

Player video
 

Operație în premieră la nivel european

Cadrele medicale au anunţat un lucru în premieră, la externarea fetei care a uimit o ţară întreagă. „Operaţia la care a fost supusă Alexia este o PREMIERĂ la nivel european şi doar a doua în lume. După un număr de 7 intervenţii chirurgicale, cumulând mai bine de 50 de ore, echipa noastră a realizat singura replantare bilaterală de braţe raportată la nivelul Europei vreodată, si a doua din lume”, a comunicat medicul Sidonia Susanu, care a condus echipa de operaţie. Alături de aceasta, din echipa operatorie au făcut parte Dr Mara Popescu, Dr Daniela Botez, Dr Bogdan Caba, Dr lannis Gardikiotis, Dr Roxana Cretu, Dr Romica Rusu, Dr Andrei Ivan, Dr Lavinia lonescu, Dr Veaceslav Cuciuc, Dr Tudor Ciobanu, Dr Dana Horobet şi Dr Mimi Fermesanu.

 
 
 
Mai multe articole despre:
alexia maini amputate adolescenta accident