MENIU

Minor de 15 ani lăsat în libertate după ce era să omoare un om. Cum a ucis, apoi, cu bestialitate

Justiţia gălăţeană a comis o gafă de proporţii, lăsându-l în libertate pe Vasile Mihai în 2014, un adolescent de 15 ani la acea vreme, originar din localitatea gălăţeană Suceveni, după ce a acesta a fost la un pas să omoare un consătean, pe care l-a acostat pe stradă şi l-a lovit în repetate rânduri cu o furcă din fier.

Un minor originar din comuna gălăţeană Suceveni, Vasile Mihai, a băgat spaima în întreaga comunitate, după ce în 2014 a luat o furcă, cu care a lovit un consătean de mai multe ori, fără nicio explicaţie. Doar intervenţia promptă a medicilor a făcut ca Ion Covrig să nu ajungă în lumea celor drepţi.

Judecătorii au luat la acea vreme o decizie inexplicabilă. L-au plasat pe minorul în vârstă de 15 ani sub control judiciar, pe considerentul că acesta nu prezintă pericol social. Peste doi ani avea să se dovedească că s-au înşelat. Pe 22 februarie 2016, Vasile Mihai a omorât un consătean, Gelu Fătu (32 de ani.

Cei doi s-au întâlnit în faţa barului din sat şi, după ce s-au salutat, Mihai Vasile a scos un cuţit şi l-a înjunghiat pur şi simplu pe Gelu Fătu. „Nu a fost nicio ceartă, niciun schimb de replici. Efectiv s-a apropiat şi i-a aplicat cele patru lovituri de cuţit, toate în zone vitale, fiecare fiind aptă să producă moartea”, a declarat Liliana Istrate, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, scrie Adevarul.