MENIU

Ministrul ungar de Externe l-a dat de gol pe Liviu Dragnea. Ce le-a promis șeful PSD maghiarilor

Ministrul Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior al Ungariei, Péter Szijjártó, a declarat joi, într-o conferinţă de presă la Târgu Mureş, că, în privinţa înfiinţării Liceului Teologic Romano-Catolic de la Târgu Mureş, liderul PSD Liviu Dragnea i-a promis că situaţia se va rezolva şi n-are niciun motiv să nu-l creadă. 

"Cred în dialog şi nu în mesaje lansate în media. Şi, deşi nu facem parte din aceeaşi familie de partide europene, totuşi, prin colaborarea guvernului român, s-a dovedit că, prin dialog, se pot atinge nişte scopuri care, în trecut, nu am crezut că se vor putea,"ä declarat Péter Szijjártó, citat de Agerpres.

"Domnul Dragnea mi-a promis că situaţia liceului romano-catolic se va rezolva, deci nu avem niciun motiv să nu ne încredem în vorbele lui, deci sperăm, foarte mult, nu avem nicio îndoială, că se va reînfiinţa Liceul Catolic."

Ministrul de Externe ungar a arătat că este încrezător în dialog, că tot ce s-a obţinut a fost rezultatul dialogului şi că este foarte important ca guvernele României şi Ungariei să fie în relaţii strânse.

Pe 19 martie, CCR a decis că dreptul de a dispune cu privire la înfiinţarea, desfiinţarea, fuziunea sau divizarea unităţilor de învăţământ de stat, confesional şi particular, preuniversitare, aparţine autorităţilor administraţiei publice locale, cu avizul conform al inspectoratelor şcolare.

Curtea Constituţională a admis sesizarea PNL şi PMP referitoare la proiectul de lege privind înfiinţarea Liceului Teologic Romano-Catolic de la Târgu Mureş.

Joi, liderii UDMR i-au transmis liderului Partidului Popular European că nu vom renunța la ideea înființării școlii și vom relua tot parcursul inițial dacă este necesar şi au cerut  instituţiilor europene să sprijine demersul.

sursă foto: PSD