MENIU

Ministrul Turismului recunoaște că prețurile de pe litoral sunt exagerate! Cadariu: Statul nu poate interveni într-o economie de piață

Daniel Cadariu, ministrul Turismului

Ministrul Turismului Daniel Cadariu a comentat, joi, într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii "Deschide lumea", de la Realitatea PLUS, situația de pe litoralul românesc, pornind de la prețul exorbitant pe care unii operatori privați îl cer turiștilor pentru a-și pune cearceaful pe plajă, și până la faptul că în uenele stațiuni pare să "bată vântul", fapt ce atrage după sine disperarea proprietarilor. "Statul nu poate interveni mercurial într-o economie  de piață", a afirmat Cadariu

Întrebat dacă ar fi dispus să dea 200 de lei sau chiar mai mult pentru un șezlong, ministrul a răspuns: "Evident că nu! Chiar și la 150 lei un șezlong mi se pare extrem de exagerat, în condițiile în care, fie vecinii de la sud, fie grecii, pun la dispoziție șelongul cu obligația doar de a face consumație. În rest nimic", a afirmat ministrul turismului.

 "Prețurile mari au și conescințe", a mai spus Daniel Cadariu, referindu-se la faptul că unele stațiuni de pe litoralul românesc sunt goale în plin sezon estival, fapt relatat și de media, în aceste zile.

"Nu peste tot pe litoral se întâmplă lucru acesta. În acele așa-zise stațiuni cu pretenții se întâmplă asta.

Marea majoritate a stațiunilor de pe litoral erau plie saptămâna trecuta, cu excepțiile menționate.

Statul nu poate interveni mercurial într-o economie de piață. 

Câtă vreme sunt stațiuni care oferă șezlonguri cu 15 lei pe zi - operatorii toți plătesc către Apele Române aceleași chirii - cum putem accepta ca un administrator pune prețuri de 10 ori mai mari?", a arătat ministrul.