MENIU

VIDEO Vlad Voiculescu: Știm că unii au sărit peste rând. SANCȚIUNI anunțate de ministrul Sănătății în cadrul vaccinării. CÂȚI români s-au IMUNIZAT

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății Foto: Facebook.com

În prima conferință de presă, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunțat că, în acest moment, până miercuri, la prânz, au fost vaccinați aproape 500.000 de români, România fiind în TOP 10 la nivel european. Ministrul a anunțat și câteva măsuri împotriva celor care nu au respectat regulile înscrierilor la vaccinare din centrle din țară și a insistat asupra prioritizării și accesului la vaccinare a persoanelor bolnave, cu risc. 

 

CÂȚI români s-au vaccinat până acum împotriva COVID-19: Suntem în TOP 10 vaccinări la nivel european

„Campania de vaccinare are astăzi, la ora 12:00, 530.000 de persoane vaccinate; suntem cu 450.000 prima doză, 40.000 deja au încheiat și a doua doză, au făcut și rapelul.

Vorbim de o împartire aproape in regulă a acestor persoane: 74,6% persoane bolnave, cu risc. Celelalte categorii care nu sunt neaparat la risc, cei din domenii esentiale - 25,4%.

Regula propusa de MS este cea de 75,25%, maximum 25% dintre cei vaccinati in etapa a doua ar trebui sa fie alte persoane decat cei bolnavi.

E esential sa pastram acest raport echitabil incat sa garantam sfârșitul pandemiei cât mai rapid, mai intai sa protejam pe cei vulnerabili. Imediat dupa sedinta de guvern, am vorbit cu CNCAV. 

În momentul acesta cifrele nu arata rau, suntem in top 10 de vaccinari la nivel european la mia de locuitori”, a declarat Voiculescu, la începutul conferinței de miercuri.  

Voiculescu: Știm că unii au sărit peste rând. SANCȚIUNI anunțate de ministrul Sănătății în cadrul procesului de vaccinare

„Trebuie sa transparentizam procesul Prima dată am descoperit între 15 și 23 ianuarie în registrul de vaccinare sunt 1.353 de persoane vaccinate marcate ca eligibile pentru etapa a treia. Ar putea fi erori de introducere a datelor sau cineva chiar a sărit peste rând. Ştim din presă că lucrul ăsta s-a mai întâmplat.

 

În acest moment avem mai putine doze de vaccin decat avem nevoie. Este esential ca autoritatile sa nu ramana pasive in fata unor inechități. In practica trebuie să-i protejam pe cei vulnerabili.

Verificam situatia. Echipe mixte de la Ministerul Sănătății și Direcțiile Publice de Sănătate pentru a verifica cum stau lucrurile de fapt.

Este clar că în România este o problemă, nu poate fi un sat fără câini. Ne trebuie sancțiuni, pentru cei în măsură să verifice dacă strategia Guvernului e respectată la nivelul centrului de vaccinare.

Exista medici coordonatori. In acest moment putem sa-i asiguram de cercetari disciplinare.

Cererea e mai mare decat oferta, si prioritizarea e importantă pentru cei la risc.

Am vorbit cu premierul pentru introducerea de sancțiuni, dacă strategia de vaccinare nu este respectată la centre. În acest moment putem să îi asigurăm de avertismente disciplinare, în curând vom putea vor de sancțiuni”, a anunțat Vlad Voiculescu.

TOATE vaccinurile împotriva COVID-19 vor ajunge în România. S-a semnat pentru 9 milioane de doze de la CureVac

„O veste bună: premierul României și-a dat acordul pentru procurarea tuturor vaccinurilor care sunt disponibile. MS a semnat pentru inca  9 milioane de vaccinuri de la CureVac, daca vaccinul va fi aprobat, va ajunge in cantitati rezonabile - 9 milioane de doze.

Voiculescu: 30% de vaccinări sunt în afara platformei de vaccinare

„În perioada urmatoare, MS si CNCAV vor trebui să vegheze : 30% de vaccianri sunt in afara platformei de vaccinare. Există Platforma de vaccinare și Registrul de vaccinare. 30 % dintre oameni sunt în Registru , dar nu sunt in Platforma.

Sunt oameni care merg în centre sau centre care nu sunt bine informatizate. Faptul că oamenii nu se programează în platformă și merg direct la centru reprezintă o vulnerabilitate pe care i-am semnalat-o dr Gheorghiță care trebuie remediată cât mai rapid. 30% este mult”, a mai spus Vlad Voiculescu.

-------------

ȘTIREA INIȚIALĂ

La conferinţă au fost prezenţi şi secretarul de stat în MS Andreea Moldovan şi noul preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Adrian Gheorghe

Conferința de presă a avut loc după ședința de Guvern de la Palatul Victoria, de la ora 13.00. 

Ministrul Vlad Voiculescu a fost prezent și la briefingul de după ședința de Guvern.

În ultima săptămână, ministrul Sănătății a avut mai multe ieșiri controversate în contextul epidemiei de COVID-19 din România.

În urmă cu o săptămână, Vlad Voiculescu a transmis că va transparentiza datele legate de evoluția pandemiei de coronavirus în România, în condițiile nemulțumirilor exprimate de mai multe organizaţii din societatea civilă.

Vlad Voiculescu a criticat decizia Comitetului municipal pentru Situații de Urgență de a relaxa restricțiile COVID-19, în contextul confirmării noii tulpini din Marea Britanie pe teritoriul țării noastre. El a trimis și o scrisoare către Comitet pentru a păstra restricțiile în Capitală. 

Citește și Vlad Voiculescu cere menținerea RESTRICȚIILOR în Capitală: „Măsurile de relaxare constituie un risc major” - Restaurantele se redeschid luni

De asemenea, Vlad Voiculescu a sugerat că redeschiderea școlilor nu este sigură și că o decizie trebuie luată numai în urma analizei riguroase a evoluției epidemice la nivelul tuturor regiunilor. Acesta a anunțat că la momentul începerii școlii va exista un protocol de testare pentu COVID-19 a elevilor.

Tot în ultimele săptămâni, decizia ministrului privind organizarea centrelor de vaccinare anti COVID-19 s-a lovit de criticile autorităților locale, primari și președinți de consilii județene.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, este vizat și de o moțiune simplă pe care principalul partid de Opoziție - PSD a anunțat că o va depune la începutul sesiunii parlamentare, în februarie.

Printre ultimele măsuri luate de Ministerul Sănătății se numără OUG prin care vor fi plătite cadrele medicale, inclusiv medicii de familie, care participă la procesul de vaccinare împotriva COVID-19.

 

Mai multe articole despre:
vlad voiculescu ministerul sanatatii