MENIU

Ministrul Sănătăţii: Reluarea slujbelor în biserici NU intră în discuţie! Ce va rămâne ÎNCHIS după 15 iunie

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății

Ministrul Sănătăţii a vorbit miercuri seară despre măsurile de relaxare care ar putea fi luate în al treilea val de ridicare a restricțiilor. Nelu Tătaru a exclus ferm reluarea slujbelor în biserici din 15 iunie. De asemenea, ministrul a explicat de ce se vor deschide doar unitățile creșele, grădinițele private.

 

Ministrul Nelu Tătaru a explicat, miercuri seară, la un post TV, de ce rămân închise unele spaţii, în cea de-a treia etapă de relaxare, din 15 iunie.

Despre reluarea slujbelor în biserici, Nelu Tătaru a spus ferm că „nu intră în discuție la 15 iunie”.

O discutie despre slujbe in interiorul lacasurilor de cult însă ar putea fi „în următoarea perioadă, după alte 14 zile”, a adăugat ministrul.

Slujbele în biserici nu au mai fost ținute de la declararea stării de urgență în 16 martie. De la ridicarea stării de alertă, în 15 mai, slujbele pot fi ținute în curtea lăcașurilor de cult.

După decretarea stării de urgență, Cancelaria Sfântului Sinod a anunțat măsurile pentru desfășurarea slujbelor și a activităților bisericești.

Coronavirus România. LISTA măsurilor luate de BOR pentru slujbe și activități bisericești. Mesaj pentru credincioși

Și locurile de joacă rămân închise, pentru că, spune Nelu Tătaru, există multe suprafeţe care se utilizează în comun şi se poate transmite virusul.

Nici restaurantele nu se vor deschide după 15 iunie, spune ministrul Tătaru.

„Sunt spaţii închise. Încercăm o evaluare a spaţiilor deschise în care nu avem elementul de aeroflor. Mai avem 15 zile în care putem vedea care sunt rezultatele”, a mai explicat ministrul Sănătății.