MENIU

Ministrul Sănătății recunoaște proporțiile DEZASTRULUI. A cerut UE medicamentul Tocilizumab și echipe medicale

Spitalele din România sunt depășite de criza epidemiologică

Ministrul interimar al Sănătății a solicitat sprjin comisarului european pentru Sănătate și Siguranță Alimentară pentru ca spitalele din România să primească urgent noi stocuri de Tocilizumab. Cseke Attila a precizat că valul 4 care afectează țara nu a ajuns la apogeu, iar vaccinarea nu a accelerat suficient. 

ministrul interimar al Sănătății, a discutat din nou, miercuri, cu  Cseke a cerut ajutor pentru aprovizionarea spitalelor din România cu Tocilizumab. În plus, Polonia ar putea ajuta statul român.

 

Conform unui comunicat al Ministerului Sănătății, Attila Cseke l-a informat pe comisarul european Stella Kyriakides despre situația epidemiologică și a solicitat sprjin pentru identificarea unor soluții mai rapide de aprovizionare a spitalelor cu medicamentul Tocilizumab, utilizat la tratarea pacienților cu forme severe de COVID-19, arată Mediafax.

Oficialul român a solicitat și echipe medicale din străinătate, care să sprijine, pe perioade determinate, personalul medical român din prima linie.

Ministrul interimar al Sănătății a cerut, marți, ajutor și omologului său din Polonia și a primit promisiunea că se analizează solicitarea.