MENIU

Ministrul Sănătății promite operaţionalizarea de noi paturi ATI în Bucureşti cel târziu până luni. La ce spitale vor fi repartizate

Secție de Anestezie și Terapie Intensivă / Foto: Profimedia

Presiunea crescută pe secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI), unde se afalu, astăzi, internați în stare gravă 1.727 de români, printre care și 39 de copii determină autoritățile să ia măsuri. Una dintre acestea, spune ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, este operaţionalizarea - cel târziu luni - a unor paturi de Terapie intensivă în Bucureşti, la spitalele Bagdasar-Arseni şi Colentina.

"La sfârşitul acestei săptămâni, până luni cel târziu, vom mai operaţionaliza paturi ATI în Bucureşti, că aici avem presiunea extraordinar de mare, la 'Bagdasar-Arseni' - şi mulţumesc managementului de acolo - încă 15 paturi, cu posibilitatea să mai ducem şi unitate mobilă cu încă 10 paturi ATI. La Spitalul Colentina - încă şapte paturi ATI şi 10 de terapie intermediară", a afirmat ministrul, joi seara, la un post TV.

Potrivit ministrului, la Spitalul modular din Pipera deja sunt internaţi 50 de pacienţi, acolo urmând să mai fie duși și alți bolnavi de COVID-19.

"La Pipera putem să-i ducem pe cei care nu au nevoie de ATI, dar au nevoie de oxigen. Astăzi avem 50 de pacienţi acolo şi în continuare ducem pacienţi", a precizat Attila.