MENIU

Ministrul Sănătății, în ziua cu RECORDURI la decese și infectări: „Vacinarea este soluția. Trebuie să luăm exemplu din Occident”

Cseke Attila - ministrul interimar al Sănătății

Cseke Attila - ministrul interimar al Sănătății a declarat, marți, în ziua cu recorduri la decese și infectări cu coronavirus că soluția este vaccinarea, iar românii ar trebui să ia exemplu de la Occident.

„Trebuie să fim solidari cu noi înșine, noi, ca societate și să înțelegem că vacinarea este soluția. Trebuie să luăm exemple din Occident. Măsurile de protejare ale fiecărui individ trebuie respectate. Noi găsim soluții de a crește capacitatea funcțională pe paturi. Din păcate, sunt peste 1660 de internați astăzi, la preluarea mandatului erau 600.

Măcar acum în această criză majoră trebuie să dăm exemple de responsabilitate (…) Nu cred că germanii, francezii sunt mai deștepti ca noi. Nu degeaba s-au vaccinat peste 85% în Italia, au avut exact aceeași problemă ca noi”, a declarat ministrul Sănătății.

Cseke Attila a fost, marți, la deschiderea spitalului modular din Pipera.

„Personalul medical va fi asigurat de la Victor Babeș. Începe transferul primilor pacienți la Pipera. Vom operaționaliza restul de paturi. Mai avem 100 de concentratoare de oxigen. Astăzi, la ședința Consiliului municipal al muicipiului București, vor fi două hotărâri care vor sprijini aceste măsuri. Centrul de coordonare se va ocupa de transferul pacenților. Vor fi pacienți evaluați din punct de vedere medical, al rafiografiei. Ei vin în momentul în care noi știm că au nevoie de internare, de oxigen”, a menționat Cseke Attila.

Se redeschide spitalul modular Pipera: Încă 374 de paturi pentru pacienții covid

Mai multe articole despre:
cseke attila pipera vaccinare covid