MENIU

Ministrul Sănătăţii, acuzat de plagiat

Ministrul Sănătăţii, Florian Dorel Bodog, ar fi plagiat 147 dintre cele 232 de pagini ale tezei sale de doctorat în Ştiinţe Economice, intitulată "Managementul şi marketingul unităţilor sanitare" şi susţinută în 2008 la Universitatea de Vest din Timişoara (UVT), scrie jurnalista Emilia Şercan. 

Potrivit articolului publicat de Pressone, două dintre cărţile din care Bodog a copiat masiv sunt semnate, una, de un consilier personal de-al său − decanul unei facultăţi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Bucureşti, iar alta, de o colegă − conferenţiar universitar la Facultatea de Medicină şi Farmacie a Universităţii din Oradea.

Autorul uneia dintre cărţi este conferenţiarul universitar Lucia Daina, subordonată şi colegă a lui Bodog atât la Facultatea de Medicină unde el a fost decan, cât şi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Oradea, pe care Bodog l-a condus ca manager. Lucia Daina este în prezent directorul medical al acestui Spital.

"Am avut discuţii cu domnul Bodog, dar nu despre teza dumnealui. Nici nu ştiu cum să reacţionez. Nu am văzut teza dânsului, nu ştiu cum a lucrat. O să mă gândesc să văd dacă e ceva de făcut. Este o informaţie tare aşa... de dimineaţă", a declarat Lucia Daina pentru Press One.

Cine este Florian Bodog?

Ministrul Sănătăţii, Florian Dorel Bodog, senator şi fost secretar de stat în ministerul pe care îl conduce, a cunoscut o ascensiune profesională rapidă în ultimii ani. De profesie medic chirurg, decan al Facultăţii de Medicină şi Farmacie la Universitatea din Oradea, s-a confruntat în ultima perioadă cu suspiciuni de plagiat şi de nereguli privind activitatea să academică, suspiciuni vehiculate îndeosebi de presă locală şi pe care le-a respins declarativ. Tot în ultimul an, a criticat constant guvernul tehnocrat şi în special deciziile ministrului Sănătăţii Vlad Voiculescu.

EBihoreanul.ro, publicaţie care l-a criticat constant pe Bodog de-a lungul anilor, a scris că ministrul Educaţiei Mircea Dumitru i-a retras acestuia dreptul de a îndruma doctoranzi. Publicaţia citată a susţinut că Bodog ar fi evoluat în carieră academică "fără să îndeplinească criteriile minime impuse de lege pentru a deveni conducător de doctorate şi profesor".

Bodog a susţinut, atunci, că ordinul ministrului "nu are niciun fundament legal. Este un document abuziv emis prin forţarea legislaţiei, pe cale de consecinţă, îl voi ataca în instanţa de contencios administrativ."