MENIU

Ministrul Oprea, măsuri la nivelul MAI în urma producerii accidentului aviatic

<p>Un avion utilitar s-a prăbuşit la Brăila. Două persoane au fost rănite. Primele imagini</p>

Ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a dispus sâmbătă, 1 august, o serie de măsuri operative la nivelul MAI, care au fost puse în aplicare prin Centrul Naţional de Conducere şi Coordonare Integrată, în urma accidentului aviatic care a avut loc în judeţul Brăila, în care pilotul a decedat.

"În urma accidentului aviatic produs în această dimineață în comuna Stăncuța, județul Brăila, viceprim-ministru pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea a dispus o serie de măsuri operative care au fost puse în aplicare prin Centrul Național de Conducere și Coordonare Integrată", se arată în comunicatul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) remis REALITATEA.NET.

Astfel, la locul accidentului, forțele MAI alcătuite din pompieri, polițiști și jandarmi au realizat un dispozitiv de intervenție pentru asigurarea perimetrului împotriva scurgerilor accidentale de combustibil.

Totodată, viceprim-ministru pentru securitate națională, Gabriel Oprea, a dispus ca un elicopter al MAI, să se deplaseze de la Punctul de Operare Aero-Medicală Galați spre Brăila pentru a prelua una dintre victime aflată într-o stare medicală gravă şi să o transporte la un spital din Capitală.

În urma accidentului aviatic, două persoane au fost rănite, dintre care una, respectiv pilotul, grav. Din primele investigații medicale a reieşit că pilotul, în vârstă de 59 ani, prezintă politraumatisme, fiind într-o stare gravă, iar copilotul, în vârstă de 59 de ani, are traumatisme la torace și la membrul inferior stâng, care nu îi pun viața în pericol.

Pilotul avionului utilitar prăbuşit, care avea politraumatisme, a murit, însă, înainte ca elicopterul MAI să ajungă la Brăila, după ce a intrat în stop cardio-respirator.

Echipajul medical care trebuia să îl transporte la spitalul din Bucureşi au încercat resuscitarea bărbatului, însă fără rezultat.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea împrejurărilor producerii evenimentului.