MENIU

Ministrul Muncii: Guvernul vrea majorarea pensiilor. Ce români vor primi în continuare șomaj tehnic

Ministrul Muncii: Guvernul vrea majorarea pensiilor. Ce români vor primi în continuare șomaj tehnic

Statul va continua să ofere șomaj tehnic angajaților din sectoarele care rămân închise, spune Violeta Alexandru. 

Ministrul Muncii a anunţat că încearcă să-i ajute pe românii rămaşi fără loc de muncă și le cere autorităților să se implice mai mult în rezolvarea acestei probleme.

"Este prioritatea mea sa ma adresez cu un mecanism functional romanilor nostri, celor ale caror contracte au fost intrerupte, in aceasta perioada, dar si celor care isi cauta de mai multa vreme un loc de munca. Aici, agentiile judetene pentru ocuparea fortei de munca joaca rolul de cadru, de prezentare a ofertei si a cererii, dar, in mod evident, trebuie sa fim mult mai pro activi. Faptul ca cei care sunt interesati de un loc de munca figureaza intr-o baza de date nu inseamna ca reprezentantii AJOFM trebuie sa asiste pasiv si sa constate ca, dupa o anumita perioada, ofertele respective nu sunt vizualizate de nimeni, respectiv ca exista cerere, dar nu e niciun ofertant", a spus ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

În legătură cu anunțul lui Florin Cîțu că nu sunt bani de pensii, Violeta Alexandru a afirmat că, în mod cert, Guvernul își dorește o majorare de la 1 septembrie. 

"Este cea mai buna sursa ministrul Finantelor, pentru ca el gestioneaza informatiile legate de buget. Intreaga echipa guvernamentala doreste cresterea pensiilor. De acest lucru va pot asigura", a mai spus ministrul.

Mai multe articole despre:
majorare pensii violeta alexandru