MENIU

Ministrul Muncii dezvăluie cine va primi cea mai mare pensie din România, după recalculare: 100.000 de lei!

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a dezvăluit ce român va primi cea mai mare pensie din 1 septembrie 2024. Pensionarul a fost angajat în sistemul bancar și a contribuit la sistemul de pensii 18 ani. După recalculare, va primi suma de 100.000 de lei lunar, adică aproximativ 20.000 de euro. 

”Cea mai mare pensie este din sistemul public, este pe contributivitate. Este o pensie a unui asigurat care a lucrat în domeniul financiar-bancar, care are un stagiu de cotizare de 18 ani, dar cu contribuţii foarte mari. Are cea mai mare pensie din România fiindcă contribuţiile au fost foarte mari. În urma unei contribuţii substanţiale, are cea mai mare pensie din România, care e undeva în jurul a 100.000 RON, adică aproximativ 1 miliard de lei vechi”, a spus ministrul Muncii, într-o emisiune TV.

Pensii majorate cu 1.000 de lei. Șeful Casei de Pensii a dezvăluit ce români vor primi această sumă la recalculare - VIDEO

Întrebată dacă e vorba despre guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, ministrul a negat. 

„Nu. Vorbesc de domeniul financiar-bancar într-o instituţie privată. Este o instituţie bancară care nu a falimentat în anii 90, este o instituţie bancară cu reputaţie prestigioasă, cu o cotă mare de piaţă şi astăzi când vorbim”, a spus Bucura Oprescu.