MENIU

Ministrul Muncii, anunț despre mica recalculare a pensiilor. Ar urma să îndrepte inechitățile în cazul celor care au avut sporuri nepermanente

Ministrul Muncii, anunț despre mica recalculare a pensiilor. Ar urma să îndrepte inechitățile în cazul celor care au avut sporuri nepermanente

Este anunțul momentului pentru pensionari! Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu a explicat în exclusivitate la Realitatea PLUS cum se va face a doua etapă a recalculării pensiilor. Mica recalculare ar urma să îndrepte inechitățile în cazul celor care au avut sporuri nepermanente, chiar și pentru cei cărora le lipsesc inițial acte importante la data recalculării.

Ministrul a dat asigurări că nu există un termen limită pentru depunerea documentelor și că ele vor fi luate în calcul oricând vor fi depuse. 

„O să avem o a doua... noi spunem mica recalculare pentru aceste sporuri nepermanente, iar în cazul în care nu au aceste adeverințe fie că nu au reușit să le obțină de la angajator sau de la deținătorii de arhive aceste adeverințe pot fi aduse în continuare termenul limită nu este 1 septembrie.

Este important să încerce să găsească aceste documente prin care să ateste faptul că au avut venituri nepermanente pentru care s-a datorat contribuția. Avem două etape: prima etapă este de recalculare a tuturor pensiilor conform unei formule. Această recalculare se face din oficiu la 1 septembrie, dar pentru ceea ce are în sistem. Vor primi pensionarii în august deciziile în care se recalculează toate pensiile după noua lege. Iar de la 1 septembrie vom avea doar pentru sporurile nepermanente mica recalculare.

Dacă dupa 1 septembrie vor continua să aducă adeverințe acestea vor fi luate în calcul, dar pensionarul își va primi banii din luna următoare”, a spus Simona Bucura Oprescu.

Când este mai bine să ieși la pensie: înainte sau după 1 septembrie 2024? Precizările ministrului Muncii

Mai multe articole despre:
mica recalculare pensii