MENIU

Ministrul Mediului, proiect pentru reducerea riscului la INUNDAȚII în valoare 50 de milioane euro

Ministrul Mediului - Costel Alexe anunță că ministerul are un proiect pentru reducerea riscului la inundații în B.H. Ialomița, aval de Acumularea Pucioasa – Componenta II B.H. Prahova, în valoare de aproximativ 50 de milioane de euro.

Astăzi, la sediul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP), a avut loc o ședință de lucru, între consultantul proiectului „Reducerea riscului la inundații în B.H. Ialomița, aval de Acumularea Pucioasa – Componenta II B.H. Prahova”, în valoare de aproximativ 50 de milioane de euro, care va fi finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020, Axa prioritară 5, și reprezentanți din cadrul MMAP, ANAR și ABA Buzău – Ialomița.

Prin intermediul acestuia se vor realiza reabilitarea lucrărilor hidrotehnice deja existente, construirea unor acumulări nepermanente pentru atenuarea viiturilor, precum și lucrări de amenajare în albie pentru mărirea capacității de scurgere, dar și pentru regularizarea debitelor.

Principalele măsuri propuse și analizate sunt localizate în bazinele hidrografice Prahova și Teleajen.

Proiectul prevede măsuri structurale și non-structurale care să asigure protecția populației expuse la inundații – circa 33.000 de locuitori, inclusiv Municipiul Ploiești.

De asemenea, se are în vedere ca soluțiile propuse să includă și o serie importantă de măsuri verzi „prietenoase cu mediul”.

Soluțiile sunt incluse în Planul de Management al Riscului la Inundații (PMRI) și vizează reducerea riscului la inundații pentru patru amplasamente identificate ca având risc potențial semnificativ la inundații (APSFR).

Mai multe articole despre:
costel alexe taieri ilegale