MENIU

Ministrul Sportului îi umilește iar pe români

Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului. Foto/Arhivă

Gafă de proporții a ministrului Sportului, după ce David Popovici a devenit campion mondial la înot. Eduard Novak îi umiliește pe români într-o postare pe facebook publicând două texte diferite, unul în română și unul în maghiară. 

,,Toate inimile României i-au dat putere!,” a transmis ministrul în postarea în limba română, în timp ce din textul în maghiară lipsește numele țării. David Popovici a devenit noul star al înotului după ce a triumfat categoric în proba de 200 de metri liber, la doar 17 ani. Înotătorul român a reușit să se califice și în finala de 100 de metri liber la Campionatele Mondiale de Natație. El a stabilit un nou record și aduce țării noastre primul aur la o astfel de competiție.  

Ministrul Sportului a postat un mesaj pe Facebook în care îl felicita pe tânărul campion. Mesajul a fost scris în română și maghiară, dar cu mesaje diferite. Mai exact, textul în română arată așa: „Toate inimile României au bătut azi în pieptul lui și i-au dat putere!”. Asta în timp ce în textul în limba maghiară lipsește această frază. A fost în locuită cu „Toate gândurile noastre i-au dat putere astăzi”!

David Popovici și-a păstrat statutul de mare favorit la Mondialele de Natație din Budapesta. Acesta a câștigat proba de 200 de metri liber și a setat un nou record mondial la juniori. De asemenea, David Popovici a setat și al patrulea timp din istoria probei, timpul său fiind depășit doar de legende precum Michael Phelps.

Antrenorul său, Adrian Rădulescu, povestește despre primele interacțiuni ale fenomenului de 17 ani cu bazinul. Acesta spune că David Popovici a avut conformația potrivită pentru înot de mic, iar spiritul său competitiv s-a dezvoltat repede. Și noul campion mondial își amintește de copilărie într-un interviu recent. Acesta spune că mânca de pe jos, căuta gândaci prin casă și se cățăra tot timpul în copaci.

După performanța legendară a înotătorului român, reacțiile pe rețelele sociale nu au întârziat să apară. Toată România i-a mulțumit lui David pentru mândria cu care a purtat steagul țării noastre pe primul loc. Inclusiv președintele Klaus Iohannis l-a felicitat pentru performanța uimitoare. Noul campion mondial a răspuns tuturor felicitărilor și le-a mulțumit oamenilor pentru încurajarea acordată.