MENIU

Ministrul Justiției: ”Lupta anticorupție NU a început doar acum doi ani”

<p>Raluca Prună: Se ia &icirc;n calcul construirea a două noi penitenciare</p>

Lupta anticorupție din România nu a început doar acum doi ani, crede ministrul Justiției, Raluca Prună, cu toate că o mulțime de cazuri răsunătoare au ieșit la iveală în această perioadă.

”Nu cred că lupta anticorupție a început acum doi ani. Una dintre explicații este ca nu e ușor să instrumentezi asemenea dosare. Durează mult instrumentarea lor. Eu am văzut că lupta anticorupție nu a ocolit pe nimeni”, a declarat Raluca Prună, la emisiunea ”Jocuri de Putere”, de la Realitatea TV.

Referitor la numărul mare de denunțuri din aceste dosare, criticate de unii inculpați și care au constituit, totodată, și subiectul unor ample dezbateri televizate, ministrul subliniază că acestea nu pot fi decât un punct de plecare a unui dosar. ”Eu cred ca un dosar penal nu poate să se sprijine numai pe denunțuri. Există un întreg probatoriu pe care procurorii îl adună în dosar”, a mai precizat Prună.

Cu privire la decizia comnform căreia SRI nu va mai putea face interceptări în dosare penale, ministrul a declarat că ”ordonanța nu face decât să restrângă definiția de 'organ de cercetare'", însă SRI nu a putut fi ”scos (...) și a trebuit să-l definim ca organ de cercetare pentru infracțiuni grave - spionaj, trădare, atentat contra unei colectivități -.  Ordonanța a restrâns competențele resursei umane din SRI exclusiv la Terorism și la titlul 10 din Codul Penal”, a explicat Prună.