MENIU

Ministrul Justiției, despre refuzul lui Cîțu de a-i da mai mulți bani la rectificare pentru că e din USR-PLUS: Nu vreau să cred așa ceva

Stelian Ion. Foto: Inquam / George Călin

Ministrul Justiției a declarat vineri că instituția pe care o conduce are nevoie de mai mulți bani pentru investițiile și cheltuielile planificate și de aceea solicită suplimentarea fondurilor la rectificarea bugetară. Stelian Ion a vorbit și despre posibilitatea ca premierul Florin Cîțu să nu aloce sumele solicitate pentru că este din USR-PLUS. 

Stelian Ion a vorbit despre dificultățile financiare ale instituției. 

”Bani nu sunt, dar eu trag nădejde că în perioada viitoare se vor discuta și așeza altfel lucrurile că avem nevoie de bani. Avem investiții în curs de derulare, sedii de instanțe care sunt în construcție sau renovare. Salarii din hotărâri judecătorești sau acte administrative care încă nu sunt plătite. Se vor putea pune popriri la un moment dat, eu sper să nu se ajungă acolo. Avem investiții legate de dosarul electronic.
Cartierul Justiției. Nu e vorba, cum au crezut unii, că sunt blocuri pentru cei care lucrează în sistem, e vorba de un sediu al instanțelor. Undeva pe lângă Biblioteca Centrală e amplasamentul pe care îl avem în vedere. Avem un blocaj acum în Primăria Generală, sper să trecem de el, că e un proiect susținut de-a lungul timpului de toate partidele. Ar fi păcat să ne împotmolim acum. Sunt chestiuni administrative ce trebuie rezolvate. Sunt peste 200 de milioane, o investiție de la Banca Mondială. Nu vrem să pierdem această investiție”, a spus ministrul la un post TV. 

Citește și: ”Florin Cîțu, de acord cu criticile Președintelui la adresa ministrului Justiției. Ce spune despre remanierea lui Stelian Ion”

Întrebat ce crede despre posibilitatea să nu fi primit destui bani pentru că este ministru din partea USR-PLUS, Ion a răspuns: „Nu vreau să cred așa ceva, nu cred asta. Eu cred că se vor reașeza când vom trage linie”.

”Ministerul Justiției se ocupă de sumele plătite instanțelor, grefierilor, judecătorilor etc., de partea administrativă, dar Înalta Curte e ordonator principal de credite. Sper să primească ce are nevoie, că a fost o problemă la începutul anului și s-a promis că la rectificare se vor aloca sumele”, a mai spus ministrul, precizând că sunt probleme cu banii și la Ministerul Public.

Fără bani nu se poate face nimic, nici Justiție, a subliniat Ion. 
”E important ca magistrații să aibă salarii bune, că altfel e loc pe termen lung de tentații și de corupție”, a punctat ministrul. 

Citește și: ”Stelian Ion, RĂSPUNS după criticile lui Klaus Iohannis despre Legile Justiției și desființarea SIIJ - CE îl roagă pe președinte”

Rectificarea bugetară ar trebui aprobată luna aceasta, potrivit declarațiilor premierului Florin Cîțu.