MENIU

Ministrul Justiţiei a trimis Corpul de Control la Registrul Comerţului. Ce probleme au fost reclamate?

Ministrul Justiţiei Alina Gorghiu a trimis Corpul de Control pentru a face verificări la Registrul Comerţului, după ce numeroşi reprezentanţi ai mediului de afaceri, avocaţi şi contabili au făcut sesizări cu privire la proasta funcționare a portalul web al instituţiei,  pus recent în funcţiune în urma unei investiţii de câteva zeci de milioane de euro. 

„Am comunicat şi public, voi lua măsuri, în măsura în care beneficiarul, mediul de afaceri este afectat şi conducerea Registrului nu-şi face treaba, nu am să perpetuez acest lucru”, a afirmă Alina Gorghiu, susţinând că unele probleme legate de portalul web al Registruluo Comerţului au fost deja remediate.

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a explicat, joi, în timpul unei vizite în judeţul Prahova, că nu are atribuţii cu privire la activitatea Registrului Comerţului, ci doar cu privire la numirea şi schimbarea directorului acestei instituţii şi cu privire la îmbunătăţiri legislative care să vizeze activitatea acestei instituţii, potrivit News.ro. 
 
„Am trimis Corpul de Control pentru a vedea care au fost cauzeze acestor disfuncţionalităţi, sincope. Mai departe, toate aspectele care ţin de activitatea Registrului, de management, de funcţionarea instituţiei, de achiziţiile de softuri, platforme, orice întrebare aveţi despre activitatea Registrului nu Ministerul răspunde, cu exclusiv conducerea Registrului Comerţului”, a afirmat Alina Gorghiu.
 
Anterior, reprezentanţii mediului de afaceri, contabili sau avocaţi au reclamat frecvente sincope în funcționarea portalului web al Registrului Comerţului care a fost recent pus în funcţiune în urma unei investiţii de câteva zeci de milioane de euro.