MENIU

Ministrul Educației: Elevii vor merge FIZIC la școală din 13 septembrie! Profesorii și școlarii vaccinați vor fi avantajați

Sorin Cîmpeanu - ministrul Educației

Școala va începe cu prezență fizică la 13 septembrie, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu spune că elevii și profesorii vaccinați vor avea o serie de avantaje, care ar putea merge chiar și până la eliminarea oligativității purtării măștii de protecție la clasă. Vor fi angajați, suplimentar, 3500 de profesori în unitățile preuniversitare, a mai completat ministrul Educației. 

„Nu vor fi restricții pentru cei nevaccinați, niciun fel de restricții însă vor fi avantaje pentru cei vaccinați. Nu dezavantajăm pe nimeni, dar ne gândim, ne gândim. Să oferim drepturi celor vaccianți de a putea veni la școală în prezența fizică, nu de a fi obligați.

Este un avantaj creat celor vaccinați. Un alt avantaj constă în faptul că ne gândim ca acolo unde sunt clase cu dimensiunea de până la 10 persoane, 9 elevi și un profesor, sunt astfel de situații, în cazul în care toți sunt vaccinați ar putea să se renunțe la obligativitatea purtării măștii de protecție”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei a anunţat că vor fi discuţii referitoare la deschiderea şcolilor cu prezenţă fizică din 13 septembrie, precizând că printre măsurile luate în calcul se numără „demararea unei campanii de întâlniri interactive la nivelul fiecărei şcoli, mediată de către o persoană desemnată din fiecare şcoală şi de reprezentant DSP pentru a prezenta părinţilor interactiv problematica, importanţa şi necesitatea vaccinării”.

Vineri este ședință de lucru la Guvern pe tema vaccinării copiilor, la care participă ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, coordonatorul campaniei de vaccinare, dr.Valeriu Gheorghiță, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), dr.Adriana Pistol, consilierul prezidențial Ligia Deca.

Mai multe articole despre:
sorin cimpeanu scoala septembrie fizic profesori elevi