MENIU

Ministrul de Interne, în control la permise auto. "Sper, încet-încet, să se intre în normalitate"

<p>Ministrul de Interne</p>

Ministrul de Interne, Dragoș Tudorache, a efectuat, în această dimineaţă, un control la Direcţia de Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor. "Începând de astăzi, sper, încet-încet, să se intre în normalitate", a precizat acesta, adăugând că cozile sunt puţin mai mari decât se aştepta.

"Toate ghişeele sunt deschise, sunt în lucru, iar asta e un lucru foarte bun. Ghişeele s-au deschis la 7:00, iar programul va merge până la 9:00 seara", a afirmat Dragoş Tudorache.

Ghişeele subordonate Ministerului Finanţelor s-au deschis însă cu circa o oră jumătate după cele de la înmatriculări şi permise auto. Dragoş Tudorache a precizat că va discuta şi cu MFP astfel încât să îşi schimbe programul.

"Sper ca lucrurile să meargă bine, iar lumea să nu mai simtă că trebuie să vină cu noaptea în cap", a adăugat ministrul de Interne.

În ceea ce priveşte sistemul de programări online, acesta a precizat că l-a testat şi el şi a constatat că sunt şi momente în care nu funcţionează. "Softul a fost implementat în weekend şi mai sunt ceva probleme", a continuat Dragoş Tudorache.

Ministrul de Interne a anunţat, vineri, că la Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) din Pipera se va lucra, începând de luni, în două schimburi, programul fiind 07:00-21:00, tot de luni urmând a fi implementată şi programarea online.

De asemenea, ministrul a dispus alocarea imediată a 60 de posturi suplimentare din rezerva Ministerului de Interne, 50 la Bucureşti şi 10 la Ilfov, prin detaşarea unor lucrători din aparatul centrl al ministerului.

De luni, s-a trecut şi la un sistem de programare online pentru Bucureşti şi Ilfov.

Aproximativ 300 de oameni au aşteptat din nou, vineri dimineaţă, la cozi la sediul Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) din Pipera, coada întinzându-se pe o distanţă de 30-40 de metri. Cei mai mulţi au declarat că vin încă de noaptea, având în vedere că programul la ghişee începe la ora 08.00, iar ei trebuie să ajungă la muncă la ora 09.00. Totodată, oamenii se plâng că sunt puţini angajaţi la ghişee.

Pe termen lung candidaţii pentru obţinerea permiselor de conducerea se vor putea programa la proba practică de pe calculatoarelor unde susţin proba teoretică, iar Direcţia de Paşapoarte va fi mutată într-un mall din cartierul bucureştean Drumul Taberei.

"Începând din martie 2017 va fi posibil să se programeze automat, online, de pe calculatorul pe care dau proba teoretică. Aplicaţia de pe calculator va avea un calendar, în momentul în care sunt admişi la proba teoretică, să se poată programa automat pentru proba practică şi pentru eliberarea permisului.(...) Până la 30 ianuarie, am discutat cu conducerea Direcţiei Paşapoarte, cu cei doi prefecţi, va fi mutat Serviciul Paşapoarte în unul dintre mall-urile mari din Bucureşti, într-un spaţiu amenajat după modelul din Cluj şi din Timişoara, care s-a dovedit să funcţioneze foarte bine. Asta va permite degajarea în centrul Pipera a cel puţin 12 ghişee suplimentare pentru Permise şi Înmatriculări Auto. (…) Pentru Serviciul Paşapoarte vom avea un spaţiu dedicat, unde să se poată interacţiona aşa cum ne dorim", a mai spus Dragoş Tudorache.

În plus, a fost modificat un Ordin de ministru mai vechi astfel încât să poată fi suplimentat, cu poliţişti de la Brigada Rutieră, numărul examinatorilor pentru concursurile de permise auto.