MENIU

Ministrul Apărării face dezvăluiri despre furtul banilor de război

Nicolae Ciuca, sursa foto: INQUAM

Șeful serviciului secret al Armatei este cel care l-a denunțat pe adjunctul său, în scandalul furtului din fondurile de război. Informația vine de la ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Realitatea PLUS. Generalul în rezervă a vorbit și despre oficialul rus expulzat de autoritățile române, dar și despre starea pilotului rănit în urma prăbușirii avionului MIG 21 Lancer.

Ministrul Nicolae Ciucă spune că ancheta privind delapidarea celor aproape 180.000 de euro din banii de război a pornit de la o sesizare făcută chiar de șeful serviciului secret al Armatei.

Nicolae Ciucă: „Procedura pentru demararea anchetei penale, vă pot spune că, a fost demarată la sesizarea Ministerului Apărării Naționale. Așa cum ați spus, este în curs de derulare și suntem în acea fază în care punem la dispoziție și vom pune la dispoziție tot ceea ce este nevoie în derularea anchetei penale.”

Ionela Arcanu, reporter: „Există posibilitatea ca un astfel de adjunct al unei astfel de structuri să facă o astfel de mișcare... presupus deocamdată, e o suspiciune. Fără ca șeful acestei structuri să știe? Mă refer aici la generalul Hăpău. Și dacă ați luat vreo măsură în ceea ce îl privește pe generalul Hăpău.”

Nicolae Ciucă: „Tocmai dumnealui a sesizat.”

Despre recentul incident, în care un pilot a fost rănit după prăbușirea unui avion de tip MIG 21 Lancer, generalul în rezervă spune că aparatele de zbor vor fi din nou avizate pentru ridicarea de la sol.

Nicolae Ciucă: „Am discutat și am urmărit evoluția stării de sănătate. Vă pot spune că ieri s-a ridicat din pat. Deci starea de sănătate a locotenent-comandorului Criste este bună și îi dorim să se însănătoșească cât mai repede și să revină la baza aeriană. MIG-urile 21, conform procedurii specific, în astfel de situații, se opresc de la zbor. Probabil MIG-urile vor reprimi aprobare pentru zborurile de instrucție.”

Ministrul Ciucă a vorbit și despre expulzarea spionului rus acuzat că încerca să racoleze oficiali guvernamentali pentru a obține informații militare.

Nicolae Ciucă: „A fost o activitate care a fost foarte bine documentată. Am avizat această procedură și este o decizie care se aplică și nu se comentează. Nu este legată de celelate activități similare care au fost desfășurate de celelalte țări din vecinătatea noastră. ”

Ionela Arcanu, reporter: „Inclusiv DGA-ul, serviciul secret al Armatei, a avut o implicare în procedura de expulzare?”

Nicolae Ciucă: „Toți cei care lucrează în acest domeniu au contribuția pe astfel de spețe.”

Nicolae Ciucă a mai declarat, în exclusivitate pentru Realitatea PLUS, că 11 spitale militare vor fi folosite ca centre non-stop de vaccinare în următoarea perioadă.

Mai multe articole despre:
Ciuca spion rus bani de razboi MIG