MENIU

Ministrul Apărării din SUA a semnat ordinul de retragere a trupelor americane din Siria

Ministrul Apărării din SUA a semnat ordinul de retragere a trupelor americane din Siria

Ministrul în exerciţiu al apărării din SUA, Jim Mattis, a semnat ordinul pentru retragerea trupelor americane din Siria, a declarat luni un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării, în urma deciziei preşedintelui Donald Trump care a condus la anunţul demisiei lui Mattis săptămâna trecută, relatează Reuters.

Semnarea ordinului, care era aşteptată, a avut loc după ce Donald Trump a anunţat duminică preluarea provizorie de la 1 ianuarie a postului de ministru al apărării, eliberat după demisia lui Mattis, de către actualul ministru adjunct al acestei instituţii, Patrick Shanahan. Jim Mattis şi-a dat joi demisia de la conducerea Pentagonului, anunţându-se atunci că el va rămâne interimar în acest post până la finele lunii februarie, dar între timp preşedintele Trump a decis să grăbească înlocuirea lui.

Mattis şi-a dat demisia la o zi după ce Casa Albă a anunţat retragerea trupelor americane din Siria, proclamând totodată înfrângerea grupării jihadiste Statul Islamic în această ţară.

"Ordinul de retragere (a trupelor) din Siria a fost semnat", a afirmat un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării.

Oficiali au avertizat în legătură cu un calendar, însă retragerea trupelor ar putea începe în câteva săptămâni. Un important oficial a afirmat că se lucrează la un plan în acest sens, relatează Reuters.

Mai multe articole despre:
Siria Apărare ministru