MENIU

Ministrul Apărării a anunțat care sunt spitalele din România unde vor fi depozitate vaccinurile anti-coronavirus 

Ministerul Apărării va asigura transportul vaccinurilor la centrele de depozitare Foto: Facebook.com/Nicolae Ciucă

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a anunțat, luni, care sunt principalele spitale în care vor fi depozitate vaccinurile anti-coronavirus care vor sosi în România. Ministerul Apărării va asigura și transportul, rutier și aerian, al vaccinurilor, de la sosirea în țară până la centrele de depozitare stabilite. 

 

Centrele de depozitare a vaccinului în România

Ministrul Apărării a precizat, luni seară, că au fost identificate soluţii de depozitare în condiţii speciale pentru vaccinurile anti-COVID-19 care vor sosi în România.

Centrul principal de depozitare pentru dozele de vaccin care necesită condiţii de stocare la temperatura de minus 80 de grade Celsius va fi  Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

La nivel naţional au fost stabilite şase centre regionale de depozitare în locaţia spitalelor militare de urgenţă de la Timişoara, Craiova, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi şi Constanţa.

Transportarea vaccinului, asigurată de Ministerul Apărării

Ministerul Apărării Naţionale va asigura transportul terestru şi aerian pentru toate dozele de vaccin de la sosirea în ţară a acestora, dar şi preluarea şi transportul la centrele de vaccinare de pe întreg teritoriul României, a mai anunțat, luni, Nicolae Ciucă.

„Ministerul Apărării Naţionale va fi implicat, cu rol important, în campania naţională de vaccinare anti-COVID-19 şi va asigura, prin structurile de specialitate, condiţiile logistice necesare la nivel naţional. MApN va asigura transportul terestru şi aerian pentru toate dozele de vaccin de la sosirea în ţară a acestora, cât şi preluarea şi transportul la centrele de vaccinare de pe întreg teritoriul României. Totodată, Armata României va sprijini echipele de vaccinare cu resursă umană calificată”, a scris ministrul Apărării, luni seara, pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Nicolae Ciucă a fost prezent, luni, la şedinţa „Campania de vaccinare anti-COVID-19 – problemă de securitate naţională”, prezidată de Klaus Iohannis. În cadrul ședinșei de la Palatul Cotroceni au fost stabilite principalele atribuţii pe care MApN le va avea în acest demers, a menționat ministrul.

„Armata României va avea un rol foarte important, revenindu-i responsabilităţi, prin structurile de specialitate, pentru a asigura condiţiile logistice necesare desfăşurării acestei campanii la nivel naţional”, subliniază Ciucă.