MENIU

Ministru al Educaţiei, SUSPENDAT din funcție în urma unor acuzații de hărțuire și agresiune. Cine se află în spatele acestor acuzații

Alan Tudge (dreapta), într-o discuție cu copiii, la un centru comercial / Profimedia

Ministrul australian al Educaţiei şi Tineretului, Alan Tudge, a fost suspendat din funcţie, decizia fiind luată în aşteptarea unei anchete asupra unor acuzaţii de hărţuire formulate de o fost angajată. Anunțul a fost făcut, astăzi, de premierul Australiei, Scott Morrison.

Scandalul a pornit după ce o fostă funcţionară, Rachelle Miller, l-a acuzat, în decurusul zilei de astăzi, pe Tudge de hărţuire morală şi agresiune fizică în timpul unei legături pe care cei doi au avut-o în 2017, relzatează Agerpres.

Miller, care a dezvăluit această relaţie încă de anul trecut, a declarat că a trăit "o relaţie emoţional şi, într-o ocazie, fizic abuzivă", marcată de un "dezechilibru de putere". Femeia susține chiar că ar fi fost lovită cu piciorul de Tudge în timpul unei dispute.

Ministrul Educației a negat "complet şi categoric" acuzaţii, într-un comunicat de presă.

În ciuda negării acuzațiilor, la doar câteva ore după declaraţiile lui Rachelle Miller, premierul Scott Morrison a anunţat în faţa Parlamentului că Alan Tudge a acceptat să fie suspendat din funcţie în aşteptarea unei anchete "independente şi corecte".

Scandalul vine la câteva zile după publicarea unei anchete oficiale a Parlamentului australian asupra "culturii sexiste", care a dezvăluit că mai mult de jumătate dintre angajaţii Parlamentului au fost victime ale hărţuirii morale sau sexuale sau a unor agresiuni sexuale în timpul desfăşurării activităţii.

Spre exemplu, în anul 2019, o asistentă parlamentară a acuzat un ministru australian că a violat-o în biroul său, acuzaţii care au declanşat un val de indignare şi de manifestaţii la nivel naţional. În prezent, cazul este examinat în justiţie, mai arată sursa citată.