MENIU

Ministerul Turismului, anunț pentru călătorii afectați de BLOCAJUL Blue Air: „Își pot recupera banii”

Ministerul Turismului a anunțat, marți, călătorii afectați de suspendarea zborurilor Blue Air că au drepturi de care se pot folosi.

Având în vedere situația generată de compania Blue Air prin decizia de suspendare a tuturor zborurilor, MAT dorește să informeze călătorii cu privire la drepturile lor: 

- turiștii care au luat pachete de vacanță de la agențiile de turism sunt rugați să ia legătura cu acestea. În baza OG nr.2/2018 privind pachetele de servicii de călătorie și serviciile de călătorie asociate, precum și pentru modificarea unor acte normative, agenția de turism este responsabilă pentru executarea pachetului și să ofere servicii alternative. 

- călătorii care au achiziționat direct bilete de la Blue Air își pot recupera banii și compensațiile aferente în baza Regulamentului European nr. 261/2004 de stabilire a normelor comune privind compensarea și asistența pasagerilor în eventualitatea refuzului la îmbarcare și a anulării sau întârzierii prelungite a zborurilor.

Este HAOS pe aeroporturile din țară după ce compania aeriană low-cost Blue Air a anunţat că suspendă TOATE zborurile programate să plece din România. Cursele sunt sistate timp de o săptămână. Compania aeriană nu poate achita costuri curente pentru zboruri și acuză Ministerul Mediului că a pus poprire pe toate conturile sale.

HAOS în aeroporturi. Blue Air suspendă TOATE cursele care pleacă din România - Ministerul Mediului i-a blocat conturile

Mai multe articole despre:
ministerul turismului blue air