MENIU

Ministerul Sănătăţii: "Miniştrii nu au avut probleme în procesul de donare de sânge"

<p>Bănicioiu se mai g&acirc;ndește dacă merge luni la grupul deputaților PNL</p>

Ministerul Sănătăţii susţine că, cu excepţia lui Eugen Teodorovici, miniştrii din guvernul Ponta nu au avut probleme în procesul de donare de sânge. Reacţia vine după un articol publicat de cotidianul România Liberă, potrivit căruia, campania de donare de sânge de săptămâna trecută, la care au participat patru demnitari din Guvernul Ponta, a fost, în realitate, doar un exerciţiu de imagine publică.

"Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a făcut apel în repetate rânduri pentru ca populaţia să sprijine campania Ministerului Sănătăţii, menită să atragă donatori care să vină astfel în sprijinul semenilor care au nevoie de sânge. La apelul ministrului au răspuns şi alţi membri ai Executivului, care au donat sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină din București. Miniştrii au donat sânge conform procedurilor standard aplicabile oricărui donator. Cu excepţia domnului ministru Eugen Teodorovici, care nu a putut dona deoarce urma un tratament, miniştrii nu au avut probleme în procesul de donare. Subliniem faptul că presa a avut acces pe toată durata desfăşurării acestei acţiuni şi regretăm faptul că un demers public menit să mobilizeze societatea este denigrat. Evenimentul la care a participat ministrul Sănătăţii a avut rolul de a încuraja populaţia să doneze sânge pentru a depăşi astfel criza cu care se confruntă spitalele din România. Apelul făcut de Ministerul Sănătăţii nu a rămas fără ecou în rândul populaţiei din întreaga ţară, astfel încât în cele mai multe dintre centrele de transfuzie din ţară numărul donatorilor a crescut semnificativ, iar în unele cazuri s-a dublat sau chiar triplat", precizează un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Surse bine informate spun că de fapt miniştrii nu au donat sânge. Mai mult chiar, directorul Institutului de Transfuzii Sanguine a recunoscut că a încălcat regulamentul pentru ca momentul mediatic să aibă loc, scrie romanialibera.ro.

O inițiativă pozitivă a ministrului Sănătății, de a încuraja pe români să doneze sânge, s-a transfomat într-un simplu spectacol electoral.

Este vorba de ministrul Sănătății, alături de ministrul de Finanțe, Ioana Petrescu, ministrul de Externe, Titus Corlățean, ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, și ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, care au mers personal la CTS București, cu scopul declarat de a oferi propriul exemplu către cetățeni.

Miniștrii s-ar fi așezat pe paturile Centrului de Transfuzie Sanguină (CTS) București, pentru ca presa să-i fotografieze și filmeze, apoi, după ce jurnaliștii au fost scoși din camera de donare, donarea ar fi fost oprită Directoarea Centrului de Transfuzii Sanguine București, dr. Doina Goșa, a confirmat, pentru „România liberă“, că într-adevăr unul dintre miniștri nu a mers până la capăt cu donarea, iar ceilalți trei au donat doar cantități care nu pot fi folosite în spitale.

„Fetele i-au scos acul unui ministru pentru că le-a fost teamă că va leșina", a menționat directoarea, care nu a dat mai multe detalii.

“După donare, miniștrii erau destul de verzi la față, pentru că veniseră foarte târziu", a explicat, la șase zile de la eveniment, Andrei Rosin.

Citeşte tot pe romanialibera.ro.