MENIU

Ministerul Sănătăţii, despre focarul din Mehedinţi: 90 de persoane au ajuns la spitale cu greţuri, vărsături şi astenie

Ministerul Sănătăţii, despre focarul din Mehedinţi: 90 de persoane au ajuns la spitale cu greţuri, vărsături şi astenie

Ministerul Sănătății informează că, în ultimele zile, un număr semnificativ de cazuri de toxiinfecție alimentară a fost înregistrat în județul Mehedinți. Până în prezent, 79 de persoane, majoritatea elevi, s-au prezentat la Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin, acuzând simptome precum grețuri, vărsături și astenie. Alte 4 persoane au fost internate la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Craiova, iar 7 pacienți au fost evaluați la Spitalul Municipal Băilești.

Din fericire, formele de boală s-au dovedit a fi ușoare și medii. Dintre cei afectați, 26 de pacienți au fost deja externați, iar alții urmează să fie externați în cursul acestei seri.

Conform primelor investigații, sursa probabilă a toxiinfecției alimentare o reprezintă preparatele livrate în școlile afectate de către o firmă de catering. Direcția de Sănătate Publică Mehedinți a sesizat DSVSA Mehedinți și a notificat furnizorul de servicii alimentare despre incident. În acest sens, au fost demarate controale amănunțite atât la firma de catering, cât și în unitățile de învățământ unde s-au servit alimentele suspecte. De asemenea, s-au recoltat probe alimentare și biologice de la pacienți, în vederea determinării exacte a cauzei.

Zeci de elevi și cadre didactice de la mai multe școli din Mehedinți acuză simptome de toxiinfecție alimentară. E posibil activarea planului roșu regional

Mai multe articole despre:
ministerul sanatatii mehedinti