MENIU

Ministerul Sănătății a decis eliminarea sintagmelor spital covid și spital non covid. Andreea Moldovan: „Vom aloca pacienți COVID și în spitale non-covid unde infrastructura o permite”

Andreea Moldovan

Ministerul Sănătății a decis eliminarea sintagmelor spital covid și spital non covid. Secretarul de stat Andreea Moldovan a anunțat că vor fi alocați pacienți COVID și în spitale non-covid unde infrastructura o permite.

„Am eliminat sintagma spitale covid și non covid. Vom aloca pacienți COVID și în spitale non-covid unde infrastructura o permite. Încercăm să creăm circuite covid și non covid. Am stabilit 3 niveluri diferite: nivelul 1, unde spitalul are radiologie, gărzi, nivelul 2, au radiologie sau ct dar nu non stop, dar au și gărzi de infectioase și pneumologie, și nivelul 3 unde se pot face paturi de terapie intermediară și unde există gardă cu specializare în infecțioase și pneumologie.

Spitalele identificate în acest ordin sunt 248. Avem 64 de spitale de nivel 1. Creștem capacitatea de alocare a resursei umane prin dispersarea specializării. Pacienții cu probleme psihice cu boala COVID vor fi tratați și în alte spitale, decât cele psihiatrice. E o altă abordare, dăm mai multe drepturi spitalelor”, a spus Andreea Moldovan.

Mai multe articole despre:
vlad voiculescu andreea moldovan covid