MENIU

Ministerul Muncii, reacție în scandalul deciziilor retrase din județul Alba: Procedura NU este prevăzută în convenție

Simona Bucura Oprescu/ Facebook

Ministerul Muncii Simona Bucura Oprescu cere explicații, după ce 17 decizii de recalculare a pensiilor din județul Alba au fost retrase de la distribuire. Măsura ar fi fost luată pentru că documentele conțineau erori, însă oficialii nu sunt de acord și lasă de înțeles că s-a încălcat procedura. 

Atunci când au fost contactați de presă, lucrătorii din cadrul Casei Județene de Pensii Alba nu au putut să spună exact despre câte decizii este vorba, dar că fac o reverificare a acestora.

Drept răspuns, Ministerul Muncii a cerut clarificări. Într-un comunicat, oficialii confirmă că sunt la curent cu situația și transmit că, citez „o astfel de procedură nu este prevăzută în acești termeni în Convenția încheiată cu Poșta Română”.

Scandalul a izbucnit după ce mai mulți pensionari au aflat de la poștași că deciziile lor au fost oprite de la distribuire pe motiv că sunt greșit. 

Olguța Vasilescu intervine în scandalul pensiilor: Este o problemă la grupele de muncă. Comisia Europeană nu înțelege de ce le menținem