MENIU

Ministerul Mediului deschide LINIE VERDE pentru reclamațiile privind returnarea garanției de 50 de bani. Comercianții, amenințați cu ANPC

Ministerul Mediului anunță deschiderea unei linii de Whatsapp pentru reclamațiile legate de returnarea garanției de 50 de bani, dar și privind alte dificultăți legate de returnarea ambalajelor. Potrivit unui comunicat, sesizările vor fi transmise Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, dar și Garda de Mediu.

 
"MMAP pune la dispoziția publicului un număr dedicat pentru sesizarea prin #Whatsapp a neregulilor privind preluarea ambalajelor SGR.
Vom prelua mesajele dumneavoastră și le vom transmite către ANPC - Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor, Garda Naţională de Mediu sau RetuRO SGR, după caz", a transmis Ministerul.
 
Potrivit legislației în vigoare, preluarea ambalajelor și returnarea garanției este obligatorie pentru toți agenții economici care comercializează băuturi ambalate în recipiente cu simbolul SGR ”Ambalaj cu garanție”.
 
Sesizările pot fi transmise prin Whatsapp la numărul 0726715142.