MENIU

Ministerul Justiției, schimbări bombă la vârful Parchetelor-cheie ale României. Noi nume care vor investiga dosare grele

O decizie absolut surprinzătoare vine de la Ministerul Justiției: Se vor schimba șefii DNA ai Parchetului General.

Ministrul Justiției a anunțat  că susține alți procurori care să preia conducerea celor mai importante parchete de la noi din țară, care au dosare grele de instrumentat și de trimis în judecată. În locul lui Crin Bologa vine un alt procuror. De asemenea, Gabriela Scutea va pleca de la Parchetul General iar locul ei va fi preluat de un alt procuror.

Propunerile ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, pentru funcţiile deprocuror general şi de procuror şef al DNA sunt Alex Florin Florenţa şi, respectiv, Marius Ionuţ Voineag.  

Propunerea pentru funcţia de procuror şef al DIICOT va fi anunţată în perioada următoare, după finalizarea analizei candidaturilor.  

”Propunerile pentru funcţia  de Procuror General al PÎCCJ și Pprocuror Șef DNA sunt următoarele: 1. Alex Florin Florenţa pentru funcţia de Procuror General al PÎCCJ; 2. Marius Ionuţ Voineag pentru funcţia de Procuror Şef DNA. Propunerea pentru funcţia de Procuror Şef al DIICOT va fi anunţată în perioada următoare, după finalizarea analizei candidaturilor”, a transmis ministrul Justiţiei.  

Cine sunt cei doi procurori propuși de ministrul Justiției ca șefi peste DNA și Parchetul General

Marius Voineag a fost contracandidatul actualului șef DNA, Crin Bologa, și este adjunct al Secției pentru urmărire penală și criminalistică din Parchetul General și fost șef al Serviciului de combatere a macrocriminalității economico-financiare din cadrul DIICOT. Ca procuror de caz, Voineag a instrumentat unul dintre dosarele lui Sorin Ovidiu Vântu și ale sindicalistului Liviu Luca, dosarul Ultrapro Computers, dosarul manipulării pieței de capital privindu-l pe fostul șef al SIF Banat Dragoș Bîlteanu, iar la PG a intrumentat dosare de contrabandă și obținere ilegală de fonduri. Procurorul Voineag a scris în declarația sa de avere că a primit 502.500 de lei la petrecerea de botez, notează G4media.

Alex Florin Florenţa este procuror DIICOT și a fost contracandidatul actualei șefe a Parchetului General, Gabriela Scutea, a cărei activitate a criticat-o deschis în cadrul interviului pentru funcția de procuror șef. Florența a vorbit de pasivitatea parchetului și a declarat jurnaliștilor că ”Ministerul Public nu îşi mai asumă niciun rol activ în ceea ce înseamnă demararea unor anchete penale”.

Pentru ca procedura să fie completă, este necesar un aviz de la Consiliul Superior al Magistraturii, și apoi rămâne ca președintele Klaus Iohannis să fie cel care efectiv să stabilească numirea celor doi.