MENIU

Ministerul Educației ia în calcul prelungirea anului școlar și revenirea la trimestre

Noi modificări ale structurii anului școlar

Ministerul Educaţiei va propune extinderea anului şcolar din septembrie 2022, o variantă fiind ca acesta să înceapă de la 1 septembrie, în loc de 13. De asemenea, o altă ipoteză de lucru este revenirea la o structură în trimestre, a declarat, duminică, ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu. 

„Pledăm pentru extinderea duratei anului şcolar, dar în acelaţi timp e nevoie şi de predictibilitate. Ministerul Educaţiei e dispus să ia în considerare reanalizarea structurii anului şcolar, cu o singură condiţie: această solicitare să fie făcută prin consens de către partenerii de dialog. Toţi elevii şi părinţii cunosc o structură. Dacă revenim, asta va crea un deficit de predictibilitate. Ministerul Educaţiei va propune din timp extinderea anului şcolar din septembrie 2022. Ministerul Educaţiei oricum susţine extinderea perioadei de cursuri în învăţământul preuniversitar, cu atât mai mult cu cât predarea online a generat pierderi, deci e nevoie de timp pentru recuperarea pierderilor”, a declarat ministrul Educaţiei, conform unui post TV

Cîmpeanu a mai afirmat că revenirea la structura cu 3 trimestre ar fi "o variantă de luat în calcul”, pentru că sunt numeroase argumente pro şi contra ce trebuie dezbătute într-o consultare publică.